Ανατράπηκε η παραδοσιακή βάρκα "Βενετία" στην είσοδο του κεντρικού λιμένα της Αίγινας. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αργά χθες το απόγευμα στην είσοδο του κεντρικού λιμένα της Αίγινας, προς την πλευρά της παραλίας της "Αύρας", το παραδοσιακό σκαρί της "Βενετίας" ανατράπηκε καθώς έφυγε από τους πασσάλους που το στήριζαν. Η " Βενετία" είναι ένα από τα δύο παραδοσιακά σκάφη που επισκευάστηκαν  και ουσιαστικά διασώθηκαν από την καταστροφή από τον έμπειρο καραβομαραγκό του νησιού κύριο Νεκτάριο Χελιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετατόπιση της παραδοσιακής βάρκας έγινε λόγω φθοράς στους πασσάλους ή


στα ύφαλα του σκάφους, ενώ άλλοι μιλούν για κάποιο εξωτερικό παράγοντα καθώς τα προστατευτικά σκοινιά που οριοθετούν το χώρο έχουν φύγει από τη θέση τους. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς και παλαιότερα ένα ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί στη Σουβάλα τον Απρίλιο του 2009. Με τη βοήθεια γερανού η "Βενετία" θα επιστρέψει στην αρχική της θέση, ωστόσο είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας πιο ασφαλής τρόπος στήριξης του σκάφους, καθώς από το σημείο περνά καθημερινά μεγάλος αριθμός επιβατών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png