Στο ΣΔΙΤ η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Αίγινα. (Εξωτερικές δημοσιεύσεις).

Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Δήλωση Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη μετά τη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με θέματα την κατασκευή κολυμβητηρίων και τη μαρίνα Ναυπλίου. Κ. Χατζηδάκης: «Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό.

Σήμερα εγκρίναμε ακόμα δύο έργα: τη μαρίνα Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα έργο που θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό όχι μόνον της Αργολίδας, αλλά και της Πελοποννήσου. Ένα έργο που το αγκαλιάζει ολόκληρη η Περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή εγκρίναμε και την κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων. Και αυτό διότι ο αθλητισμός, λόγω της κρίσης, τα τελευταία χρόνια ήταν ένας τομέας που είχε έρθει σε σχετικά δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για έργα μαζικού αθλητισμού που είναι διπλά χρήσιμα αυτή την ώρα για τη νεολαία μας. Ο προϋπολογισμός είναι 23 εκατομμύρια ευρώ.

Τόσο η μαρίνα του Ναυπλίου όσο και τα αθλητικά έργα θα προχωρήσουν γρήγορα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ΣΔΙΤ είναι η ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα.

Υπήρξε συμφωνία όλων των συναρμόδιων Υπουργών και η προσπάθεια ξεκινάει αμέσως». Πηγή: Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


Πηγή: Έθνος.
Σε ότι αφορά στο έργο υλοποίησης έντεκα κολυμβητηρίων και επτά γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα, οι δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι οι Δήμοι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

Το έργο είναι ενταγμένο τους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός του, στον οποίο περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη, ανέρχεται σε 23 εκατ. ευρώ. Το έργο θα υλοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών και θα αποπληρωθεί σε βάθος 20ετίας στην βάση επίτευξης συνεχώς των λειτουργικών χαρακτηριστικών του. Για το έργο αυτό δύναται να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png