"Ζητείται «καμαριέρα για εθελοντική εργασία". Το γύρο του διαδικτύου κάνει αγγελία ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Αίγινα. Σχόλιο του κυρίου Σταύρου Καλαμάκη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Το θέμα αποτελεί άρθρο της εφημερίδας "Η Καθημερινή" και της δημοσιογράφου Λίνας Γιάνναρου. Αφορά την αγγελία ξενοδοχειακής επιχείρησης στην Αίγινα η οποία σύμφωνα με το άρθρο ζητά "καμαριέρα για εθελοντική εργασία". Η δημοσιογράφος, που ξεκινώντας το άρθρο της διερωτάται αν πρόκειται για "Σημείο των καιρών", παραθέτει τη συνομιλία της με τον υπεύθυνο της ξενοδοχειακή επιχείρησης στην Αίγινα. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η "καμαριέρα", αντί χρημάτων θα λάμβανε δωρεάν φαγητό και στέγη. Ως παράνομη χαρακτήρισε αυτή την πρακτική ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ κύριος Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Από την εκπομπή Day End στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Στην Αίγινα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αίγινας κύριος Σταύρος Καλαμάκης σε δήλωσή του στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, χαρακτηρίζει το γεγονός ως μεμονωμένο, σημειώνοντας ότι η εν λόγω επιχείρηση δεν ανήκει καν στην Ένωση. Αν ήταν έτσι οι "επαγγελματίες", λέει χαθήκαμε.

Πάντως το άρθρο της "Καθημερινής" σημειώνει ότι τέτοιου είδους θέσεις "εθελοντική εργασίας" δίνουν και παίρνουν στα διάφορα σάιτ αγγελιών. Το μεγαλύτερο ποσοστό «εθελοντών» εργαζομένων αποτελούν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ζητούνται κατά κόρον για «εθελοντική συνεργασία σε ανερχόμενο ενημερωτικό πόρταλ», για "νεοσύστατο ταξιδιωτικό σάιτ», για «εποχική απασχόληση αρθρογράφου". Πηγή εφημερίδα "Η Καθημερινή"


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png