Διστακτικά κινείται η αγορά θέρμανσης στην Αίγινα.

Δυστοκία επικρατεί από την πλευρά των καταναλωτών στην αγορά θέρμανσης στην Αίγινα. Με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά τις τελευταίες ημέρες, η αγορά θέρμανσης δείχνει να παραμένει ακόμη "παγωμένη" με τους κατοίκους του νησιού να βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Στην αγορά πετρελαίου ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: "Η αγορά πηγαίνει με αργούς ρυθμούς, μικρές ποσότητες και συγκρατημένα". Η τιμή έχει διαμορφωθεί στα 1.30 ευρώ και 0.98 ευρώ με την επιδότηση.

Η εκτίμηση μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι τα σπίτια με λίγα τετραγωνικά και οι δικαιούχοι της επιδότησης συγκρατούν την αγορά, οι μεγάλες ποσότητες δεν έχουν έρθει σαν παραγγελία ακόμη τουλάχιστον. Στην αγορά καυσόξυλων, οι καταναλωτές του νησιού είναι επίσης συγκρατημένοι αυτή την περίοδο και παρά τις πρώτες κρύες μέρες η αγορά κινείται ακόμη "δειλά", σε αναμονή περαιτέρω πτώσης της θερμοκρασίας. Η τιμή των καυσόξυλων κυμαίνεται στα 90 ευρώ το κυβικό. Η οικονομική στενότητα, αλλά και η μακρά περίοδος καλοκαιρίας του Οκτωβρίου και των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου έχουν οδηγήσει τους κατοίκους του νησιού σε αναμονή.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png