"Πορεία Ελπίδας". Οι τρεις πρώτες ημέρες της διαδρομής του κυρίου κ. Πέτρου Δρόσου.

Το ημερολόγιο για τις τρεις πρώτες ημέρες από την "Πορεία Ελπίδας" του κυρίου Πέτρου Δρόσου, όπως την καταγράφει η ομάδα υποστήριξης στην Αίγινα.

Σάββατο 30/11/2013 και η "Πορεία Ελπίδας" από την Αίγινα προς το Άγιο Όρος ξεκίνησε!
Ο Πέτρος έφυγε στις 07.45 το πρωί από το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και μια ώρα αργότερα αναχώρησε απ' το λιμάνι της Αίγινας για Πειραιά. Παρά τη βροχή και τον γενικά άσχημο καιρό, στις 04.00 το απόγευμα βρισκόταν στην Μάνδρα Αττικής. Εκεί συναντήθηκε με την πολιτικό μηχανικό της μονής η οποία και τον οδήγησε στο Προσκύνημα της αγίας Αικατερίνης για να περάσει φιλοξενούμενος το πρώτο βράδυ.
Καλό δρόμο Πέτρο!

Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου και τα πράγματα δυσκόλεψαν...
Αν και η διαδρομή δεν είναι πολύ μεγάλη για τα δεδομένα ενός τέτοιου ταξιδιού, ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άσχημος με κρύο και συνεχή βροχή. Ο Πέτρος έκανε τα 23 χιλιόμετρα που τον χώριζαν από τον επόμενο σταθμό, ξεκινώντας από την Μάνδρα στις 08.40 και φτάνοντας στον Ιερό ναό της αγίας Τριάδας στην Οινόη στις 14.20 το μεσημέρι. Απόψε θα διανυκτερεύσει εκεί, φιλοξενούμενος του πατέρα Αυξεντίου. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα που προέκυψε χθες με τις μπότες του, σήμερα χειροτέρεψε, με αποτέλεσμα να πληγωθούν τα δάχτυλά του. Αν και δεν είναι κάτι σοβαρό, σίγουρα δυσκολεύει την πορεία του, ειδικά αν συνδυαστεί με τα 20 κιλά εξοπλισμού (ρούχα, παπούτσια, μπουφάν κλπ) που μεταφέρει...
Παρ' όλες πάντως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την αρχή κιόλας του ταξιδιού, ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος και χαμογελαστός και δεν ξεχνά να μας ευχηθεί "καλό χειμώνα"!


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου. Η Πορεία Ελπίδας συναντά την καταιγίδα!
Ο Πέτρος ξεκίνησε στις 8 το πρωί από την Οινόη και στην διαδρομή έγινε ο χαμός… Ο καιρός επιδεινώθηκε τόσο που η ορατότητα περιορίστηκε σε λιγότερο από 10 μέτρα. Ευτυχώς είναι εφοδιασμένος με ειδικό σύστημα φακών που αναβοσβήνουν σαν αυτούς που χρησιμοποιούν οι ποδηλάτες κι έτσι τουλάχιστον φαινόταν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αν και προετοιμασμένος από το δελτίο καιρού για το τι θα συναντούσε, δεν περίμενε ότι η καταιγίδα θα ήταν τόσο ισχυρή. Το νερό πέρασε παντού, ακόμα και την αδιάβροχη φόρμα αλλά και στον σάκο με τα λιγοστά του υπάρχοντα. Δεν τελείωσαν όμως εκεί οι δυσκολίες! Μια λάθος επιλογή – συνεννόηση και φτάνοντας στην Θήβα νωρίς το απόγευμα (ναι, τελικά έφτασε!), δεν υπήρχε μέρος να μείνει μια που τον περίμεναν εκεί … αύριο! Βρεγμένος μέχρι το κόκαλο και εξαντλημένος από την πεζοπορία, κατέληξε σε ένα ξενοδοχείο της περιοχής και εκεί αντιμετώπισε την τελευταία δυσάρεστη έκπληξη της ημέρας, την κατάσταση δηλαδή των ποδιών του που δεν είναι πλέον η καλύτερη δυνατή για περπάτημα. Αύριο θα αποφασίσει τι θα κάνει γι' αυτό, μια πρώτη ιδέα είναι επίσκεψη σε ένα φαρμακείο και αγορά ειδικών επιθεμάτων...
 
Κατά τα άλλα, το ηθικό παραμένει ψηλό και ψάχνουμε τρόπο να μας στείλει και φωτογραφίες, μερικές από τις οποίες αποτυπώνουν καθαρά τις αντιξοότητες που μας περιέγραψε. Καλή ξεκούραση με την ευχή αύριο να πάνε όλα καλύτερα, τουλάχιστον χωρίς βροχές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png