"Πορεία Ελπίδας". Η 13η ημέρα της διαδρομής. Ο Πέτρος συναντά τον Παντελή στη Λάρισα.

Το ημερολόγιο για την 13η ημέρα από την "Πορεία Ελπίδας" του κυρίου Πέτρου Δρόσου, όπως την καταγράφει η ομάδα υποστήριξης στην Αίγινα.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου.
Επιτέλους Λάρισα!
Μεγάλη ημέρα η σημερινή, τόσο συμβολικά όσο και ουσιαστικά! Μετά από 13 ημέρες πεζοπορίας, η «Πορεία Ελπίδας» έφτασε στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, έχοντας καλύψει σχεδόν 400 χιλιόμετρα και με τον πρωταγωνιστή της να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση!
Ο Πέτρος ξεκίνησε νωρίς το πρωί γιατί ο δρόμος (ο παράδρομος της Εθνικής Οδού), αποδείχτηκε τελικά πολύ δυσκολότερος απ’ ότι αρχικά φαινόταν. Στενός και με συνεχή ροή φορτηγών, έπρεπε, όπως μας είπε, «να κρύβομαι πίσω απ’ τα δέντρα!». Τελικά αφού πέρασε από ένα δύο χωριά της περιοχής, έφτασε το μεσημέρι στη Νεάπολη Λάρισας, έχοντας διανύσει 24 δύσκολα χιλιόμετρα. Φιλοξενείται στο ίδρυμα «Ιωάννης ο Χρυσόστομος». Υπεύθυνος, ο κύριος Ιωάννης Καραμήτρος και μια που σήμερα ήταν η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα, ανάλογα γιορτινή ήταν η ατμόσφαιρα, το φαγητό και η φιλοξενία. Η ημέρα όμως δεν τελείωσε εδώ!

Η ιστορία του νεαρού Παντελή είναι λίγο πολύ γνωστή στην Αίγινα: ένα πολύ σοβαρό ατύχημα με μηχανάκι κι από εκεί και μετά, μια μεγάλη περιπέτεια για την αποκατάσταση της υγείας του. Τώρα και μετά από πολλές δυσκολίες αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση των κατοίκων του νησιού, ο Παντελής αγωνίζεται να γίνει καλά και να επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης στην Λάρισα και φυσικά ο Πέτρος τον επισκέφθηκε και του μετέφερε την αγάπη και τις ευχές όλων των ανθρώπων της Αίγινας. Στην πραγματικότητα, ένας από τους λόγους που έγινε το τάμα και μάλλον ο σπουδαιότερος, είναι να γίνουν καλά αυτά τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί σε τροχαία… Τα ευχάριστα νέα είναι ότι ο Παντελής πάει καλά! Η οικογένειά του, πάντα βρίσκεται δίπλα του και τον στηρίζει. Χρειάζεται βέβαια χρόνο αλλά η υγεία του βελτιώνεται και ο ίδιος «σερφάρει» και στο ίντερνετ! (μας είπε ο Πέτρος ότι τον βρήκε αγκαλιά με το λάπτοπ…).

Την ώρα που είχαμε την τελευταία μας επικοινωνία, γύρω στις 8.00, ο Πέτρος ήταν ακόμα με την οικογένεια του Παντελή. Μετά θα επέστρεφε στο ίδρυμα για ξεκούραση και αύριο ο στόχος είναι η φημισμένη για το κρασί της Ραψάνη, δίπλα στον Πηνειό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png