Διευρύνονται οι υπηρεσίες του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών προς του κατοίκους της Αίγινας.

Διευρύνονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών προς του κατοίκους του νησιού και όλης της χώρας, αυτό καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία διευρύνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ προς τους πολίτες.

Με την Απόφαση αυτή, τα ΚΕΠ θα χορηγούν πλέον βεβαιώσεις, των οποίων τα στοιχεία έχουν αποδεικτική δύναμη, ίση με εκείνη των στοιχείων που παρέχονται στο Δημοτολόγιο του οικείου Ο.Τ.Α., Οικογενειακής Κατάστασης, Γέννησης, Οικογενειακής Κατάστασης για ΟΓΑ και Ιθαγένειας, μέσω ηλεκτρονικής πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣΕΔ), που τηρείται στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση τα ΚΕΠ παύουν πλέον να είναι απλά Κέντρα Διεκπεραίωσης των αιτήσεων πολιτών προς τους Δήμους για τα εν λόγω πιστοποιητικά, αλλά μέσω απευθείας πρόσβασης στην Κεντρική Βάση Δεδομένων του ΥΠ.ΕΣ. (ΟΠΣΕΔ) θα εκτυπώνουν άμεσα τα έντυπα βεβαιώσεων - πιστοποιητικών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png