Η παιδική χαρά της Κυψέλης. Ένας χώρος γεμάτος προοπτικές παραμένει εγκαταλελειμμένος.

Η αφορμή για το ρεπορτάζ στην παιδική χαρά της Κυψέλης, στάθηκε η συζήτηση με ένα νέο πατέρα που μένει όλη του τη ζωή στην περιοχή και τώρα πια βλέπει ότι ένας αγαπημένος χώρος αναψυχής, αθλητισμού και διασκέδασης των κατοίκων παραμένει εγκαταλελειμμένος και αναξιοποίητος. Οι αναμνήσεις του, αντίθετα με τη σημερινή εικόνα, περιγράφουν ένα χώρο που ήταν πάντα γεμάτος, γεμάτος με χαρούμενες φωνές, με χρώματα, και καλές στιγμές. Η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε την εγκατάλειψη, τα χορταριασμένα, σκουριασμένα και επικίνδυνα παιχνίδια που βρίσκονται εκεί.

Τις επικίνδυνες για τα παιδιά ακάλυπτες τάφρους που είναι γεμάτες σκουπίδια, τις σπασμένες μπασκέτες, τις κατεστραμμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, το γήπεδο ποδοσφαίρου και φυσικά τις άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που υπάρχουν εκεί, όπως οι τουαλέτες και τα βοηθητικά δωμάτια, που σίγουρα δεν θυμίζουν σε τίποτα την ομορφιά της Κυψέλης.

"Ο χώρος αυτός κάποτε έσφυζε από ζωή. Θέλω το παιδί μου να μπορεί να παίζει εδώ, με ασφάλεια μαζί με τους φίλους του" λέει, και απλά ελπίζει ότι με κάποιο τρόπο οι κάτοικοι της Κυψέλης θα δραστηριοποιηθούν για να αξιοποιήσουν αυτόν τον χώρο προς όφελος δικό τους και των παιδιών τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png