Αίγινα - Κοινωνία Πολιτών Δελτίο Τύπου

Δελτίο τύπου

ΑΙΓΙΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Την Κυριακή 23/3/2014, ομάδα μελών της κίνησης μας, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αντώνη Ντελή, πραγματοποίησαν εξόρμηση στην Πέρδικα, μοιράζοντας την διακήρυξη της παράταξης.

Οι κάτοικοι της Πέρδικας συζήτησαν μαζί τους, τα συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής και τις αναγκαίες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αποτραπεί η δημιουργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας, που θα αλλοιώσει την φυσιογνωμία του τόπου.

Στην κουβέντα τέθηκαν και τα ζητήματα της συγκοινωνίας, που είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, καθώς και η πρόταση για τροποποίηση του δρομολογίου για διέλευση από τον Άγιο Σώστη και τη σύνδεση Πέρδικας – Σφεντούρι. Το θέμα του νερού, που για εμάς είναι κοινωνικό αγαθό και ο δήμος πρέπει να διασφαλίζει την επάρκεια, τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή του, και παρότι η πρόσμιξη με το νερό των γεωτρήσεων τους καλοκαιρινούς μήνες κάνει το νερό υφάλμυρο, η Πέρδικα, συνεχίζει να πληρώνει το νερό ακριβά. Συζητήθηκε επίσης, το θέμα του βιολογικού και η πρόταση της παράταξης για μικρούς αυτοτελείς ανά περιοχή, σταθμούς βιολογικού καθαρισμού. Λύση η οποία είναι η φθηνότερη, ευκολότερα πραγματοποιήσιμη και φιλικότερη στο περιβάλλον.

Δεν έλλειψε από την κουβέντα και η απαίτηση για λειτουργία του κοινοτικού καταστήματος με παρουσία υπαλλήλου και ηλεκτρονική σύνδεση με τον δήμο για την εξόφληση λογαριασμών και έκδοση πιστοποιητικών. Τα οχυρά της Πέρδικας απασχόλησαν την συζήτηση, όσον αφορά στο μέλλον τους, αφού η πρόταση μας για δημιουργία πάρκου στρατιωτικής μνήμης, σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικού Στόλου, του οποίου αποτελεί περιουσιακό στοιχείο, καθώς και την επιδίωξη για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της Πέρδικας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας ,τη περιβαλλοντική και πολιτιστική αναβάθμιση και θα αποτρέψει τις ορέξεις επίδοξων κερδοσκόπων.

ΑΙΓΙΝΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Υπ. Δήμαρχος ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΕΛΗΣ

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png