Συλλογική δράση πολιτών της Αίγινας για την καθαριότητα των παραλιών. Πρόταση διαχείρισης των απορριμάτων.

Δελτίο Τύπου.
Το Σάββατο 26/4/2014,πραγματοποιήθηκε η απομάκρυνση των απορριμμάτων από την παραλία ‘καλαμιές’, μεταξύ Αγίων Αναργύρων και τάφων Σαλαμινομάχων. Ο Δήμος Αίγινας συνεισέφερε σακούλες σκουπιδιών και γάντια.
Την πρωτοβουλία είχε η «ομάδα πολιτών Αίγινας για την ελληνική πολιτική» και ανταποκρίθηκαν συνδημότες.

Γνωρίζουμε ότι η αμηχανία της κοινωνίας και η ανεπάρκεια των δημοτικών αρχών κατέστησαν την αποκομιδή των σκουπιδιών χρόνιο πρόβλημα του νησιού: πρόβλημα υγιεινής, πρόβλημα αισθητικής, πρόβλημα νοικοκυροσύνης και πολιτισμένης διαβίωσης.
Εξάλλου εθιστήκαμε να μην έχουμε λόγο, ή να μην έχει αντίκτυπο ο λόγος μας, επί του προβλήματος. Έτσι έχουμε δύο προβλήματα: να βυθιζόμαστε στα σκουπίδια και να ακυρωνόμαστε ως πολίτες.

Οι δράσεις για τον καθαρισμό των παραλιών του νησιού θα πραγματοποιηθούν όλα τα Σαββατοκύριακα του Μάη. Την επόμενη Κυριακή 4/5/2014, ώρα 10.00 π.μ., καθαρίζουμε την παραλία στη δυτική πλευρά των Σαλαμινομάχων.

Η πρωτοβουλία μας αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή μας στην δημόσια καθαριότητα και στην έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για το μείζον και επείγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε την επιτόπια ανακύκλωση των απορριμμάτων του νησιού μέσω μιας δημοτικής μετοχικής εταιρίας λαϊκής βάσης.
Φυσικά, αναμένουμε τις θέσεις των εκλογικών συνδυασμών.  


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png