Σοβαρός κίνδυνος από τα ξερόχορτα και τα εύφλεκτα αντικείμενα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Με τον πρώτο mini καύσωνα του καλοκαιριού να είναι προ τον πυλών, ο υπαρκτός κίνδυνος που ελοχεύει σε πολλά σημεία του νησιού από το συνδυασμό ξερών χόρτων και εύφλεκτων ογκωδών αντικειμένων, μπορεί να γίνει εφιαλτικός. Ειδικά μάλιστα σε περιοχές με μεγάλη κίνηση οχημάτων, όπως το χαρακτηριστικό παράδειγμα που κατέγραψε η κάμερα του Aegina Portal. Πρόκειται για σημείο απέναντι από κάδους απορριμάτων στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Παλιά στρώματα και έπιπλα, μαζί με άλλα εύφλεκτα υλικά σε ένα σημείο που κατά διαστήματα συγκεντρώνει μεγάλο όγκο απορριμάτων.

Η κακή εικόνα συμπληρώνεται και απέναντι, στο εξωτερικό σημείο των κάδων απορριμάτων του Δήμου Αίγινας με μεγάλο όγκο ξερόχορτων και άλλων αντικειμένων. Σε ένα σημείο με πολλές τεχνικές επιχειρήσεις τριγύρω το ενδεχόμενο πυρκαγιάς μοιάζει να είναι ένα εφιαλτικό σενάριο. Η μεταφορά όλων των εύφλεκτων, ογκωδών αντικειμένων είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png