Τα αποτελέσματα, σε αριθμούς, από τους τροχονομικούς ελέγχους στην Αίγινα.

Και ενώ η τοπική κοινωνία της Αίγινας συζητά ακόμη για τους χθεσινούς τροχονομικούς ελέγχους που έγιναν στο νησί, η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται τα αριθμητικά αποτελέσματα αυτών των ελέγχων. Από το ρεπορτάζ του Aegina Portal προκύπτει ότι ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τα ουσιαστικά αποτελέσματα αυτής της "εξόρμησης", καθώς οι περισσότεροι κατανοούν ότι η άναρχη εικόνα της κυκλοφορίας οφείλεται σε έλλειψη διαχείρισης, (είναι εμφανές στις κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου Αίγινας) η οποία μοιραία οδηγεί σε παραβατική συμπεριφορά του Κ.Ο.Κ. Οι κάτοικοι της Αίγινας από τη μία νιώθουν ανασφαλείς λόγω των συνεχών διαρρήξεων, των κλοπών και των άλλων παραβατικών συμπεριφορών που παρατηρούνται, τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού και των πόρων του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και από την άλλη βιώνουν μία συνεχή υποβάθμιση τομέων της καθημερινότητάς τους.

Από την εκπομπή DayEnd στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Αυτό δεν αναστέλλει την άποψη για την αναγκαιότητα αυτών των ελέγχων, όμως δυσπιστούν καθώς βλέπουν μία μονομερής και ενδεχομένως αποσπασματική  έκφραση της αστυνόμευσης σε τροχονομικούς ελέγχους και όχι τη συνεχή και αποτελεσματική προστασία της ασφάλειας, της περιουσίας τους και της νομιμότητας. Το βέβαιο είναι ότι η "επόμενη ημέρα" ανοίγει έναν ευρύτατο κύκλο θεμάτων για την τοπική κοινωνία της Αίγινας.

Ακολουθεί το Δελτιο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας:

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και πολιτών, συνεργεία των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποίησαν χθες (26-7-2014), εξόρμηση στο νησί της Αίγινας με στόχο τη διενέργεια επισταμένων τροχονομικών ελέγχων. Κατά την ανωτέρω εξόρμηση:

Διενεργήθηκαν : (937) έλεγχοι οδηγών και οχημάτων
Βεβαιώθηκαν : (329) παραβάσεις, εκ των οποίων:

 (79) για μη χρήση προστατευτικού κράνους
 (49) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
 (30) για στέρηση ασφαλιστικής κάλυψης οχήματος
 (6) για στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.)
 (5) για υπεράριθμους επιβάτες
 (5) για ελλείψεις σε βασικά εξαρτήματα οχημάτων
 (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
 (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος
 (1) για στέρηση αδείας οδήγησης
 (117) λοιπές παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
Υποβλήθηκαν : (2) τακτικές μηνύσεις και (32) εκθέσεις αρχής.
Αφαιρέθηκαν : (84) άδειες οδήγησης και (18) άδειες κυκλοφορίας οχημάτων.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος οδηγού δίκυκλης μοτ-τας η οποία δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας και όπως διαπιστώθηκε για το εν λόγω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή.

Οι εξορμήσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη διενέργεια επισταμένων τροχονομικών ελέγχων, σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφαλείας θα συνεχισθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png