Ο Στέλιος Κούλογλου μιλά στο Aegina Portal για τη "Νονά", λίγο πριν την προβολή της ταινίας στον κινηματογράφο "Ακρογιάλι".

"Η Νονά είναι μία άτυπη βιογραφία της Άνγκελα Μέρκελ", λέει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Aegina Portal λίγο πριν την έναρξη της προβολής του νέου του ντοκυμαντέρ χθες το βράδυ στον κινηματογράφο "Ακρογιάλι". "Υπάρχουν δύο ζητήματα εδώ: το πρώτο είναι πως μία άσημη φυσικός από την Ανατολική Γερμανία κατάφερε να γίνει η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο και μάλιστα μία γυναίκα η οποία πριν πέσει το Τείχος, όταν ζούσε στην Ανατολική Γερμανία δεν ασχολείτο καθόλου με την πολιτική. Την έχω σε ντοκιμαντέρ τη μέρα της πτώσης του Τείχους να πηγαίνει στη σάουνα, όπως πήγαινε κάθε εβδομάδα, ενώ όλος ο κόσμος έτρεχε να περάσει το Τείχος και να πάει στην άλλη πλευρά. Και το δεύτερο ερώτημα είναι τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις πολιτικές που ακολουθεί η Γερμανία απέναντι στο νότο και απέναντι στην Ελλάδα. Προσπαθώ δηλαδή να δείξω ότι οι επιλογές που έχει κάνει η Άνγκελα Μέρκελ, πέρα από το ότι σαφώς εξυπηρετούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους τραπεζίτες της Γερμανίας, έχουν να κάνουν επίσης και με τη διαπαιδαγώγηση, την ανατροφή και τις αξίες που διαμόρφωσε μέχρι τα 35 της χρόνια όσο ζούσε στην Ανατολική Γερμανία".

Αυτοί είναι οι δύο άξονες γύρω από τους οποίους εξελίσσεται η έρευνα που κάνει ο Στέλιος Κούλογλου στο νέο του ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η Νονά", το οποίο προβάλλεται αυτό το διήμερο στον κινηματογράφο "Ακρογιάλι". Η ταινία έχει γυριστεί στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα. "Πήγα στην Ιταλία γιατί θέλησα να δείξω ότι δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, αλλά αφορά όλες τις χώρες του νότου. Στην Ιταλία παρουσιάζω μία οργάνωση που λέγεται "χήρες με τα λευκά" και είναι η οργάνωση που έχουν συστήσει οι γυναίκες όσων αυτοκτόνησαν για οικονομικούς λόγους τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία. Παράλληλα αναπτύσσω τη θέση ότι θα πρέπει όλες οι χώρες του νότου, τα λεγόμενα "γουρουνάκια", να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, να ενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο και να ζητήσουν μία καλύτερη μεταχείριση από τις χώρες του βορά, τη Γερμανία και την κυρία Μέρκελ" λέει ο Στέλιος Κούλογλου και συμπληρώνει ότι: "Αυτό δεν είναι πολύ εύκολο γιατί η Γερμανία, όπως αποδεικνύω στην ταινία, κερδίζει μέσα από την οικονομική κρίση. Εκμεταλεύται την οικονομική κρίση για να κερδίσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ κάθε το χρόνο".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png