Συνάντηση της Ένωσης Επαγγελματιών της Αγίας Μαρίνας με τον Δήμαρχο Αίγινας.

Συνάντηση μελών της Ένωσης Επαγγελματιών της Αγίας Μαρίνας με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, τον αντιδήμαρχο κύριο Κώστα Γεννίτσαρη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Νίκο Οικονόμου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριο Μανώλη Λεούση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κατάστημα "Αχίλλειον" στην Αγία μαρίνα. Η συνάντηση ήταν η πρώτη δημόσια, ανάμεσα στη νέα διοίκηση του δήμου  και τη νέα διοίκηση της τοπικής Ένωσης Επαγγελματιών μετά τις αρχαιρεσίες τον προηγούμενο μήνα. Ο κύριος Μούρτζης έθεσε μία σειρά από ζητήματα και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν την παραλία της Αγίας Μαρίνας, την τοποθέτηση ναυαγοσώστη, τη "Γαλάζια Σημαία", την καθαριότητα, τη μελέτη του ΕΟΤ για την ανάπλαση της αρχαίας ατραπού, την προέκταση του λιμενοβραχίονα, τη συμμετοχή και την προβολή του τουριστικού θέρετρου σε τρεις εκθέσεις του κλάδου στο εξωτερικό, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην άμμο της πλαζ τα τελευταία χρόνια από το αλιευτικό λιμάνι, τον δημοτικό φωτισμό στον κεντρικό δρόμο, την ασφάλεια και τη δημόσια συγκοινωνία.

Για σχετικά θέματα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών κύριος Δημήτρης Ιωαννίδης, ο οποίος είπε ανάμεσα σε άλλα ότι έχουν κατατεθεί προτάσεις στη διοίκηση του δήμου για τα οποία θα ενημερωθούν σύντομα όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής. Τη συνάντηση επίσης παρακολούθησε εκ μέρους του φορέα των ξενοδόχων της Αίγινας ο αντιπρόεδρος κύριος Θωμάς Χαλδαίος, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του τόνισε τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα του κλάδου, ο πρόεδρος του φορέα των Ενοικιαζομένων Δωματίων κύριος Νίκος Κωστάκος, καθώς και μέλη των συλλόγων του κλάδου. Επαγγελματίες της περιοχής απέδωσαν τα εύσημα στον κύριο Γεννίτσαρη για την καθαριότητα και τη βελτίωση σημείου του οδοστρώματος που δημιουργούσε προβλήματα και ζήτησαν να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Προτάθηκε επίσης η δημιουργία ενός φεστιβάλ (ενδεχομένως με θέμα την Αφαία) το οποίο θα ανοίγει την τουριστική σεζόν στην Αίγινα.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα, με φόντο όμως τα αρκετά προβλήματα των επαγγελματιών και της περιοχής. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί.

Τέλος, συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσαγρού και με κατοίκους της περιοχής είχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, κυρίως για το ζήτημα ενός γηπέδου μπάσκετ που υπάρχει στην περιοχή και χρειάζεται εργασίες συντήρησης. Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αποχώρησε πριν την έναρξη της συνάντησης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png