Εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης και το Κέντρο Ξένων Γλωσσών της κυρίας Στέλλας Παυλινέρη.

Μία εκδήλωση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, μέσα μία ατμόσφαιρα φορτισμένη συγκινησιακά, αλλά και έντονα ελπιδοφόρα, πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν στο χώρο του Ellinikon Seaside. Η εκδήλωση αφορούσε μία ακόμη πρωτοβουλία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης και Κέντρου Ξένων Γλωσσών της κυρία Στέλλας Παυλινέρη, για την υποστήριξη των σκοπών του ευρύτερα γνωστού εθελοντικού οργανισμού: "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Μία εκδήλωση που εκτός από τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα, παρείχε στους μικρούς μαθητές όλα εκείνα τα βιωματικά στοιχεία που αναδεικνύουν τις έννοιες της εθελοντικής προσφοράς και της στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στην επιτυχία της εκδήλωσης καταλυτική ήταν η παρουσία του προέδρου του "Χαμόγελου" κυρίου Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, μίας εμβληματικής φυσιογνωμίας στον αγώνα για την προάσπιση των παιδικών δικαιωμάτων. Η παρέμβασή του, μέσα από το σύντομο χαιρετισμό της εκδήλωσης, αποτέλεσε ένα ειλικρινές μάθημα ζωής, όχι μόνο για τους μικρούς μαθητές, αλλά και για όλους τους παριστάμενους.

Η παρουσία του κυρίου Γιαννόπουλου έδωσε επίσης την ευκαιρία μίας δεκάλεπτης ιδιωτικής συζήτησης ανάμεσα στον ίδιο και στο Δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, που παρακολούθησε την εκδήλωση, ώστε να υπάρχει μία συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο, όπως ενημέρωσε το κοινό κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Δήμαρχος Αίγινας.
Ο κύριος Μούρτζης τίμησε τον κύριο Γιαννόπουλο, με ένα έργο που αποτελούσε μία σύνθεση από μία συλλεκτικού χαρακτήρα ασημένια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου και το γλυπτό ενός κελυφωτού φιστικιού Αιγίνης, από τη σειρά "Καρποί της Πέτρας" του γλύπτη Παναγιώτη Μαρίνη, ο οποίος παρευρέθη στην εκδήλωση. Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε όταν οι μαθητές τραγούδησαν το"Ένα χαμόγελο για τον Ανδρέα", του Θάνου Καλλίρη, που έχει χαρακτηριστεί ως ο ύμνος για το "Χαμόγελο του Παιδιού", θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν το όραμα του μικρού Ανδρέα, και τον αγώνα ζωής που καταβάλει ο κύριος Γιαννόπουλος για την υλοποίησή του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον "μπουφέ της αγάπης", μία δράση με ουσιαστικό χαρακτήρα. Τα εδέσματα του μπουφέ προσέφεραν γονείς και επιχειρήσεις της Αίγινας (για τους οποίους θα υπάρξει σχετικό ευχαριστήριο από το Κέντρο) ενώ το κόστος του ήταν τρία ευρώ ανά άτομο. Με αυτό τον τρόπο συγκεντρώθηκαν χρήματα στον σφραγισμένο κουμπάρα του "Χαμόγελου Του Παιδιού" την επίβλεψη του οποίου είχε ο εκπρόσωπος του οργανισμού κύριος Χρονόπουλος. Τα πιάτα είχαν ζωγραφίσει οι μικροί μαθητές.

Κατά τα άλλα οι μαθητές διασκέδασαν με τους ανιματέρ, και έλαβαν τους ελέγχους και τα ενδεικτικά τους. Όσοι αρίστευσαν την χρονιά που πέρασε, ήταν υποψήφιοι 1-2 μαθητές από κάθε τμήμα και μετά από κλήρωση ένας "Μαθητής της Χρονιάς" για κάθε τάξη κέρδισε τα βιβλία της επόμενης χρονιάς δωρεάν.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτιώτης, η δημοτική σύμβουλος κυρία Καίτη Σαλπεά, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κύριος Δημήτρης Καραγιάννης και πλήθος κόσμου, που συνεχάρη την κυρία Παυλινέρη για αυτήν της την πρωτοβουλία. Διαβάστε περισσότερα...

Οι μαθητες που αριστευσαν ηταν
για την JUNIOR A'
Αβντουλαη Σεμυ
Αλευροπουλου Ελενη
Ασημαντωνη Σταματινα
Κρητικου Ειρηνη
Ελευθεριου Γιωργος
Λαζαρου Μαρθα
Λαζαρου Ελενη
Γιαννιτση Ανθη
Αποσπορης Κωνσταντινος
Χαλδαιος Αντωνης
Καλλικουρδης Μαριος
Καλλικουρδη Δεσποινα
Τοσκου Μαριος
Στρομπλου Εβινα
Μαρινη Ελενη
 
Νικητρια ηταν η Αλευροπουλου Ελενη
απο την JUNIOR B'
Ελευθεριου Ισμηνη
Ζωη Αναστασια
Αδαμ Δημητρα
Σκαλτσιωτη Ευα
Κουναδη Μαγδα
Γαρυφαλλου Ελενη
Γιαννουλη Ελενη
Λυχνα Ελενη
Γελαδακης Γιαννης
Χατχηγιωργακη Εμμανουελα
Ροελιο Κουκα
Αλιραη Εστερα
Ρωπαιτης Γιαννης
Μπογρη Ιωαννα
Νικητης ηταν ο Ρωπαιτης Γιαννης
απο την SENIOR A'
Κρητικος Δημητριος
Τζιτζη Κωσταντινα
Κατσουλης Νικολαος
Κανακης Νικολαος
Τζιτζης Γιαννης
Σαχτουρης Σωζος
Σαχτουρη Δημητρα
Πιτσιλου Ευα
Γκλαβας Αντωνης
 
Νικητης ηταν ο Κατσουλης Νικολαος
απο την SENIOR B'
Ρουσση Ελευθερια
Χατζοπουλος Αντωνης
Μαρινος Χαρης
Παιδουση Δεσποινα
Κολμαρκαη Εμανουελ
Μπουρας Νεκταριος
Μαρμαρινου Ειρηνη
Αγοραστου Ελενα
Πανταζης Δημος
Ροδακης Κωσταντης
νικητρια ηταν η Αγοραστου Ελενα
απο την SENIOR C'
Αλυφαντη Φαιδρα
Χαλδαιος Γιαννης
νικητρια ηταν η Αλυφαντη Φαιδρα
απο την SENIOR D'
Αργυρος Μαρινος
Αργυρακου Παρασκευη
Πανταζη Αθηνα
νικητρια ηταν η Αργυρακου Παρασκευη
απο την PRE-LOWER
Παπακωσταντη Σωτηρια Αννα
Καρουτσος Παναγιωτης
Γεννιτσαρη Κατερινα
Μεσακου Ερικα
νικητρια ηταν η Μεσακου Ερικα
απο την Lower CAMBRIDGE
Δελβιζοπουλου Κατερινα Νεφελη
Καλοκουβαρου Σισσυ
Κατσουλη Σωτηρια
Ρουμελιωτης Χρηστος
νικητρια ηταν η Δελβοζπουλου Κατερινα Νεφελη
απο την Lower Michigan
Μπογρης Σωζος
Τζιτζης Γιωργος
Κουμπενας Γιαννης
νικητης ηταν ο Μπογρης Σωζος
απο την ADVANCED
Ξεχωρισε για την επιδοση της και επιλεχθηκε απο ολο το τμημα χωρις κληρωση η Avdoulaj Learda(Αντα)
απο την Proficiency CAMBRIDGE
Κακουσης Στελιος
Ροδιτη Σοφια
νικητρια η Ροδιτη Σοφια


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png