"Έφυγε" σε ηλικία 92 ετών ο Κώστας Χάνος.

"Καλή, μέτρια ή κακή, κάθε συνάντηση με τον άλλον, κάθε νέα γνωριμία, κάθε άνθρωπος ξεχωριστά με τρέφει, με βοηθάει, με διδάσκει. Κάθε συνάντηση στη ζωή μου ήταν σαν κάθε βιβλίο που διάβασα: ένα μάθημα ζωής που με έκανε να είμαι αυτός που είμαι!"  Με αυτές τις φράσεις ολοκληρώνει το βιβλίο του με τίτλο "Η Οδύσσεια της ζωής μου στον 20ο αιώνα" ο Κώστας Χάνος, που σε ηλικία 92 ετών "έφυγε" από τη ζωή, αφήνοντας όμως πίσω του μία βιογραφία πολύτιμη, ένα προσωπικό σχολιασμό ενός ανθρώπου πάνω σε ήδη γνωστά πρόσωπα, γεγονότα, τόπους, γειτονιές, ήθη και έθιμα", όπως λέει ο ιστορικός Γιώργος Ιερωνυμάκης επιμελητής του βιβλίου.

"Ο Κώστας Χάνος είναι ένα κεφάλαιο για την Αίγινα και ίσως είναι από τους τελευταίους τίμιους εν ζωή αγωνιστές της παράταξης του. Ένα κεφάλαιο το οποίο έχει να κάνει με την αντίσταση και τους αγώνες ενός κόμματος και ενός λαού, για δημοκρατία, για ελευθερία, για αυτονομία." είχε πει για τον Κώστα Χάνο ο Γιώργος Μπήτρος, ως επιμελητής αυτής της έκδοσης.  "Πολύ συχνά θα βρεθείτε σε σημαντικά γνωστά ονόματα, αλλά και σε γνωστά και κομβικά ιστορικά γεγονότα. Για παράδειγμα κάποια στιγμή θα πέσετε πάνω στο γίγαντα Νίκο Καζαντζάκη ή θα βρεθείτε μπλεγμένοι στην κρίσιμη και αποφασιστική μάχη του Ελ Αλαμέιν" συμπληρώνει ο κύριος Ιερωνυμάκης.  "Στη Μακρόνησο γνωρίζεται με το Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος τους τραγούδαγε, τους εμψύχωνε" λέει ο Γιώργος Μπήτρος συνεχίζοντας την αναφορά του στα σημαντικά πρόσωπα που γνώρισε ο Κώστας Χάνος και φυσικά τη σύζυγό του, την Άννα.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στις 11 π.μ. από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Στο video αποσπάσματα από το αφιέρωμα του Aegina Portal στο βιβλίο του Κώστα Χάνου "Η Οδύσσεια της ζωής μου στον 20ο αιώνα".

Το ψήφισμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας "Ο Καποδίστριας", όπου ο Κώστας Χάνος διετέλεσε πρόεδρος:
Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας  «ο Καποδίστριας» συνήλθε εκτάκτως την 6η Ιουλίου 2015, μετά την αναγγελία του θανάτου, του επί σειρά ετών Προέδρου του Δ.Σ. και επίτιμου Προέδρου του Μ.Σ.
ΧΑΝΟΥ ΚΩΣΤΑ
Και αποφάσισε:
α) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην κηδεία του,
β) Να δοθούν συλλυπητήρια στην οικογένεια του,
γ) Αντί στεφανιού, να δοθεί χρηματικό ποσό στο Νοσοκομείο Αίγινας «ο Αγ. Διονύσιος»
δ) Να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό & ηλεκτρονικό τύπο.
Ο Πρόεδρος
Β. Μουσουλέας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png