Φωτιά σε πλαγιά, στην παραλία "Κλειδί". [upd]


 
Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:40 σήμερα το μεσημέρι σε πλαγιά στην περιοχή "Κλειδί". Ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αίγινας επιχείρησε στο σημείο αρχικά με ένα όχημα και στη συνέχεια προστέθηκαν τρία ακόμη. Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή που εκδηλώθηκε η εστία βρέθηκαν εποχούμενοι σε μοτοσυκλέτα δύο όργανα του Λιμενικού Σώματος, ενώ ακολούθησε περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Λίγο αργότερα στο σημείο της επιχείρησης προσθέτονται 3 ακόμη οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας, ο οποίος αυξάνει τη δύναμή του στα 6 πυροσβεστικά οχήματα.

Ευτυχώς η μεσημεριανή μπουκαδούρα ήταν μέτρια σε ένταση, ωστόσο "έσπρωξε" την εστία προς βόρεια κατεύθυνση, και έτσι ενώ μετά τις 16:30 η ένταση της φωτιάς, στο πεδίο που εκδηλώθηκε αρχικά μειώνεται, η έκταση του μετώπου αυξάνεται. Λίγο μετά τις 17:00 στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ περίπου πέντε λεπτά αργότερα καταφθάνει και ένα υδροφόρο όχημα του Δήμου Αίγινας.

Στην απέναντι πλευρά της πλαγιάς συγκεντρώθηκαν αρκετοί κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού, αλλά και ιδιοκτήτες κατοικιών (κυρίως εξοχικών) που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Μετά τις 17:30 με συντονισμένες προσπάθειες τα εναέρια μέσα και η δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο και οι επίγειες δυνάμεις να στρέψουν την προσοχή τους σε μικρότερες εστίες. Λίγο μετά τις 17:45 ένα ακόμη όχημα του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας προστέθηκε στην επιχειρησιακή δύναμη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, που έκανε στο σώμα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κύριος Κώστας Γεννίτσαρης η φωτιά κατασβέστηκε αργά το απόγευμα. Ο κύριος Γεννίτσαρης ευχαρίστησε τους δύο αξιωματικούς, επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας και βέβαια τους πυροσβέστες. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναλυτικά οι δηλώσεις για τη φωτιά στην θέση "Κλειδί", μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png