SOS από το προαύλιο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σε ένα επικίνδυνο σημείο για τη δημόσια υγεία έχει μετατραπεί το προαύλιο ενός ιστορικού κτιρίου, του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Aegina Portal παρουσιάζουν ένα μόνο τμήμα του προβλήματος, καθώς εκτός από τους τεράστιους όγκους συσκευασιών και απορριμάτων, η δυσοσμία, η δυσφορία, η εγκατάλειψη και η απέχθεια που νιώθει κανείς όταν επισκέπτεται τον εξωτερικό χώρο ενός ιστορικού κτιρίου είναι χαρακτηριστική.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών το ρεπορτάζ του Aegina Portal είχε καταγράψει συχνά εικόνες εγκατάλειψης σε ένα σημαντικό σημείο της πόλης, το οποίο ωστόσο έμεινε αναξιοποίητο και υποβαθμισμένο. Οι συνθήκες από το τελευταίο ρεπορτάζ του Aegina Portal τον Απρίλιο, μάλλον ήταν ειδυλλιακές σε σχέση με αυτές που επικρατούν σήμερα.

Η ατιμωρησία βασιλεύει, ακόμη και δίπλα στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου έχουν πεταχθεί σκουπίδια, εικόνες που θυμίζουν παλαιότερες εποχές. Παρά το γεγονός ότι η νυν δημοτική αρχή είχε δείξει ζήλο λίγους μήνες πριν απομακρύνοντας τεράστιους όγκους απορριμάτων και άλλων αντικειμένων, μια πραγματικότητα το ίδιο θλιβερή με τότε επιστρέφει.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png