Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη για τη φωτιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην "Σκοτεινή".

Δηλώσεις σχετικά με τη φωτιά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στην περιοχή της Σκοτεινής έκανε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς ο κύριος Μούρτζης είπε χαρακτηριστικά ότι: "κάποιος πήγε και έβαλε φωτιά", σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις ήταν κλειστές, και μέσα σε αυτές δεν βρίσκονταν κανένας. Ο κύριος Μούρτζης απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και το γεγονός ότι ανάλογα περιστατικά έχουν σημειωθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Οι δηλώσεις του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Άλλωστε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στο δημοτικό συμβούλιο είχαν γίνει αρκετές συζητήσεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας, για την προστασία και διαφύλαξη των εγκαταστάσεων, καθώς και των οχημάτων από τέτοια περιστατικά.

Ο κύριος Μούρτζης έκανε εκτενή αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας σχετικά με τα κλαδέματα και τα ογκώδη αντικείμενα που πετιούνται αφειδώς δίπλα στους κάδους, συνδυάζοντας το με τη μεγάλη συγκέντρωση αντικειμένων στο σταθμό. Για το ίδιο θέμα έγιναν ερωτήσεις σχετικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας, αλλά και τα ενδεχόμενα που προκύπτουν από την αρνητική, γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη για τη λειτουργία του σταθμού και το ενδεχόμενο μιας αρνητικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, μετά από την προσφυγή περιοίκων. Ο κύριος Μούρτζης ερωτήθηκε επίσης για τις έντονες αντιδράσεις των περιοίκων, αλλά και τις επιπτώσεις που έχουν στο περιβάλλον τέτοια συμβάντα.

Ο κύριος Μούρτζης έδειξε να θεωρεί ως διέξοδο από το πρόβλημα μελέτη του Δήμου στο πλαίσιο "Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων", ενώ σημείωσε ότι θα καλέσει άμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να επισκεφθεί το σταθμό. Στόχος, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις είναι, να μεταφερθεί ο όγκος των απορριμάτων που έχουν συσσωρευτεί στο Φυλή. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης σε τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αναφέρει τη σύνταξη μιας σχετικής μελέτης για την αποφόρτιση του σταθμού. Δεν είναι γνωστό εάν αυτή η μελέτη είχε ολοκληρωθεί. Στη σχετική επισήμανση προς τον κύριο Μούρτζη, έδειξε αγανακτισμένος λέγοντας ότι στον ένα χρόνο της διοίκησής του έχουν γίνει τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, εξηγώντας ότι με αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να "προχωρήσουν" τα πράγματα.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του στο ραδιόφωνο του Aegina Portal ο κύριος Μούρτζης προειδοποίησε με αυτόφωρο όσους πετούν μεγάλα αντικείμενα και κλαδέματα στους κάδους, δήλωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να εφαρμόσει το Κανονισμό Καθαριότητας όσο αφορά την επιβολή προστίμων και της είσπραξής τους γιατί δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία, ενώ διατύπωσε την πρόθεσή του να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο χώρο της Σκοτεινής. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι από την πρόσφατη φωτιά δεν υπήρχαν απώλειες ή φθορές σε οχήματα, εξοπλισμό ή μέρος των εγκαταστάσεων.

Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί αύριο, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς οι επικρίσεις για το ζήτημα των απορριμάτων ήταν έντονες, ειδικά από την μείζονα αντιπολίτευση, κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις και κατά την πρόσφατη ετήσια απολογιστική συνεδρίαση.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png