Η θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης...

Από την κατεστραμμένη κεραμοσκεπή, μέχρι τη βρωμιά στη χωματερή της γωνίας. Στους τοίχους, τα τζάμια στα παράθυρα είναι έτοιμα να κατακρεουργήσουν, σαν λαιμητόμος, κάθε ανυποψίαστο περαστικό. Η εικόνα της εγκατάλειψης είναι θλιβερή σε όλα τα "επίπεδα". Ένας σημαντικός Αιγινήτης εικαστικός συνηθίζει να λέει ότι:"την κακογουστιά τη συνηθίζει κανείς". Αυτό όμως που συμβαίνει σε αυτή την ιστορική γωνιά της Αίγινας είναι πέρα από κάθε προσδοκία θλιβερό, πέρα από κάθε ελπίδα αφημένο στην τύχη του. Η βρωμιά και η δυσωδία για τους περαστικούς πνιγερή, το τρίξιμο από τα σπασμένα τζάμια τις ημέρες με αέρα, σε αυτή την πλευρά του δρόμου, τρομακτικό.

Η ίδια θλιβερή εικόνα εγκατάλειψης συνεχίζεται και σε ένα ακόμη κτίριο της εποχής του Καποδίστρια: "Το Κυβερνείο". Χαρακτηρίστηκε ως το "πρώτο Μαξίμου" της χώρας, το παρόν του είναι επίσης θλιβερό, όπως και το μέλλον του δυστυχώς άγνωστο. Θα το δούμε σε ένα άλλο ρεπορτάζ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png