Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός και συγγραφέας Δημήτρης Ποταμιάνος.

Ένας ακόμη καταξιωμένος ακαδημαϊκός, ένας φίλος της Αίγινας, ο Δημήτρης Ποταμιάνος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Η παρουσία του Δημήτρη Ποταμιάνου στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού ήταν συχνή αλλά και ουσιαστική. Τον Ιούνιο του 2013 στην παραλία της Αίγινας έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του "Αλληλέγγυες μέρες", ενώ το "Αμφιθέατρο" ήταν το τελευταίο βιβλίο του που παρουσίασε στην Αίγινα το Δεκέμβριο του 2014.

Ο Δημήτρης Ποταμιάνος σπούδασε ανθρωπολογία και ιστορία στο Παρίσι. Ήταν διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου του Παρισιού και καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου στο Τμήμα Επικοινωνίας. Έγραφε συστηματικά για το κρασί, το φαγητό και τον πολιτισμό τους από το 1990 έως σήμερα. Επιμελήθηκε και παρουσίασε, μαζί με την Μαλβίνα Κάραλη, την εκπομπή "Μαγειρική Τέχνη". Συνεργασίες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί στα έντυπα "Elle", "ο Αναγνώστης", "Το Βήμα", "Μενού και άλλα", "Οινέας" ("Symbol"). Έχει συγγράψει δοκίμια, κριτικά σημειώματα και πρόζα.

Η κηδεία του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Δημήτρη Ποταμιάνου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα στις 12:00.
Η ταφή θα γίνει στην Αίγινα, στο κοιμητήριο στις Άλωνες στις 3:15 μ.μ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png