Για 11η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα το "ανοικτό σπορείο".

Για 11η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Αίγινα το ανοικτό σπορείο, μια πρωτοβουλία για τη διάσωση των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών, από την τοπική ομάδα του Πελίτι. Το Πελίτι αποτελεί μία εναλλακτική κοινότητα, που προασπίζεται, μέσα από δράσεις και εκδόσεις βιβλίων, το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών, να διατηρούν τους παραδοσιακούς τους σπόρους και βέβαια την ελευθερία επιλογής της τροφή τους.

Η εκδήλωση έγινε στο προαύλιο του πύργου του Μαρκέλλου και αποτελεί το πρώτο μέρος από δύο συνολικά δράσεις, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν, αλλά και να εκπαιδεύσουν στην πράξη, όσους συμμετέχουν σε αυτή. Η δεύτερη δράση θα γίνει τον Απρίλιο στον ίδιο χώρο. Τότε, όσοι συμμετείχαν σήμερα, θα επιστρέψουν τα γλαστράκια με τους παραδοσιακούς σπόρους, που οι συντονιστές της ομάδας φύτεψαν μαζί με τους συμμετέχοντες. Πρόκειται για εθελοντική προσπάθεια, τους στόχους της οποίας παρουσίασε ο φωτογράφος Άρης Παύλος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png