Η Αίγινα συμμετείχε στην "Ώρα της Γης".

Η Ώρα της Γης είναι μια συμβολική δράση στην οποία συμμετείχαν χθες εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο. Σκοπός της δράσης είναι να περάσει ένα παγκόσμιο συμβολικό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που επικεντρώνεται στη φράση "Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!" Η Αίγινα ήταν από τις πρώτες πόλεις της χώρας μας που υλοποίησε αυτή την πρωτοβουλία το 2008 με σειρά δράσεων. Φέτος η Αίγινα συμμετείχε στη δράση με συμβολικό σβήσιμο του δημοτικού φωτισμού στο δρόμο της παραλίας και του λιμανιού, για μία ώρα από τις 8:30 μ.μ. έως τις 9:30.

Η Αίγινα συμμετείχε στη δράση με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσίωτης, μιλώντας στο Aegina Portal δήλωσε ότι πρόκειται για μία συμβολική κίνηση, το μήνυμα της οποίας έχει ιδιαίτερη δυναμική, καθώς το νησί για ένα τετραήμερο φιλοξενεί το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Σημείωσε τέλος, ότι υπάρχει η πρόθεση από την επόμενη χρονιά να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος κύκλος από δράσεις, που σκοπό θα έχουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών του νησιού για την προστασία του πλανήτη και ειδικά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png