Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Backgammon στην Αίγινα.

Video - ρεπορτάζ: Σταύρος Ρωπαΐτης.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Backgammon στην περιοχή του Μαραθώνα στην Αίγινα. Η 10η και τελευταία αγωνιστική που διεξήχθη στο νησί και διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon κο Παύλο Θανόπουλο, βρήκε νικητή τον Κώστα Χιωτίνη ανάμεσα σε 18 παίκτες. Ο 60χρονος παίκτης επικράτησε με 9-6 στην τελευταία παρτίδα του Νίκου Δίκαρου ο οποίος βγήκε 2ος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 37χρονος Νίκος Δίκαρος, παραμένει 1ος στην γενική βαθμολογία. Την 3η θέση του τουρνουά κατέλαβε ο Κώστας Μητρέλης, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν οι Γιάννης Ατματζίδης (4ος) και Αντώνης Βαμβακάρης (5ος).

Να σημειωθεί πως οι πρώτη 12αδα της 10ης αγωνιστικής, προκρίθηκε στα play off, τα οποία θα διεξαχθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο στον Χολαργό, έδρα της Ομοσπονδίας. Από τα play off θα αναδειχθεί ο φετινός πρωταθλητής. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή με την αναμέτρηση Χιωτίνη-Δίκαρου που βρήκε νικητή τον πρώτο μετά από σχεδόν 1.30 ώρα αγώνα. Οι συμμετοχές των παικτών στο '1ο Φεστιβάλ' έφτασαν τις 18, ενώ μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της Κύπριας κας Ιωάννας Ιωάννου, η οποία μένει μόνιμα στην Αυστραλία και ήρθε γιαυτό το σκοπό στην Αίγινα για να αγωνιστεί. Στο τουρνουά συμμετείχαν επίσης η Φιλομήλα Καράτζαλη από την Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Χατζέλης από την Σπάρτη.

Οι δύο πρώτοι νικητές της αγωνιστικής είναι από τον Άλιμο Αττικής. Την Αίγινα πέραν του προέδρου της Ομοσπονδίας κου Παύλου Θανόπουλου, εκπροσώπησε ο Γιώργος Πέππας ο οποίος αν και δεν είναι επίσημα παίκτης του Backgammon, είχε πολύ καλή παρουσία. Ο αιγινήτης παίκτης όπως είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Θανόπουλος, 'παρ'όλο που δεν γνώριζε όλους τους κανονισμούς, όπως επίσης και την χρήση του βίδου, έδειξε αφοσιωμένος, με την αγωνιστική του παρουσία να κρίνεται άκρως ικανοποιητική'. Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στα δύο γνωστά εστιατόρια της Αίγινας, Όστρια και Στρατηγός.

Για την άρτια διοργάνωση μίλησαν στην κάμερα του Aegina Portal, οι νικητές Κώστας Χιωτίνης και Νίκος Δίκαρος, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon κος Θανόπουλος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png