Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης για τα προβλήματα στην υδροδότηση. Διαβεβαίωσε ότι θα αποκατασταθεί, σταδιακά, από τις βραδυνές ώρες.

Λόγω των σημαντικών προβλημάτων στην ομαλή υδροδότηση σε διάφορες περιοχές του νησιού, το Aegina Portal ζήτησε από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη, μία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή και των δεδομένων που υπάρχουν για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Ο  κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ζήτησε αρχικά συγγνώμη από τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, καθώς τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα παρατηρούνται πολλά προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν αντιμετωπίσει οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Αγίων Ασωμάτων, αλλά και περιοχών, των λεγόμενων "υψηλών σημείων". Χαμηλή ήταν από το πρωί η πίεση του νερού ακόμη και στο κέντρο της Αίγινας, ενώ στα "ψηλά" του κέντρου υπήρχαν διακοπές.

Ο κύριος Μούρτζης απέδωσε τα προβλήματα στην υδροδότηση, σε δύο συνεχόμενες ημέρες με πολύ σημαντικές βλάβες στο δίκτυο και τα σημερινά σε βλάβη υδροφόρας στην περιοχή του Λεοντίου. "Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό. Από την Τρίτη αυξάνουμε την μεταφορά νερού στην περιοχή του Λεοντίου, με ένα μεγάλο πλοίο, περίπου 3.500 κυβικά", είπε ο κύριος Μούρτζης, λέγοντας ότι αυτό θα βελτιώσει και την ποιότητα του νερού. Ο κύριος Μούρτζης είπε επίσης ότι λόγω ανάγκης στο δίκτυο έχει συνδεθεί μία γεώτρηση. "Είναι κατάλληλη, αλλά είναι σκληρό το νερό της", είπε ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό γίνεται λόγω των τριήμερων προβλημάτων στην υδροδότηση. "Πιστεύω ότι αυτό το σημερινό θα είναι το τελευταίο" είπε.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι από σήμερα το βράδυ σε όλα τα σημεία του νησιού, θα αποκατασταθεί σταδιακά η έλλειψη του νερού, ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα προέρχονται από ανεξέλεγκτες παραμέτρους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png