Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους 18 επιβαίνοντες του σκάφους Alouette II, που προσάραξε ανοιχτά του κεντρικού λιμένα της Αίγινας.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους επιβάτες και το πλήρωμα της θαλαμηγού “Alouette II” σημαίας Marshall Islands με δεκαοχτώ επιβαίνοντες, χθες το πρωί, 300 περίπου μέτρα ανοιχτά από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο και λόγω των καιρικών συνθηκών ξέσυρε και προσάραξε.

Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αίγινας το ρυμουλκό "Μαλτέζος ΙΙ" Ν.Α. 196 και το ταχύπλοο σκάφος διασωστικό Μαλτέζος με επιβαίνοντα δύτη, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο του συμβάντος κατέπλευσε και δεύτερο ρυμουλκό σκάφος. Με τη συνδρομή των ιδιωτικών σκαφών και τη βοήθεια του πληρώματος του θαλαμηγού το "Alouette II" αποκολλήθηκε και αγκυροβόλησε με ασφάλεια νοτιοδυτικά του λιμένα της Αίγινας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png