Χωρίς νερό, λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης περιοχές της Αίγινας. Δηλώσεις Δημήτρη Μούρτζη.

Μία ακόμη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, αυτή τη φορά στην περιοχή της Αγίας Τατιανής δημιούργησε σειρά προβλημάτων σε περιοχές του Αίγινας, που βλέπουν ή να μένουν από νερό ή να έχουν πολύ χαμηλή πίεση. Πρόκειται για σημείο το οποίο είχε δώσει δύο μεγάλες βλάβες κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Με την Αίγινα να βρίσκεται σε οριακό σημείο, αυτή η βλάβη στο δίκτυο ήρθε να επιτείνει τα προβλήματα στην υδροδότηση της τελευταίας περιόδου. Στο σημείο της βλάβης βρίσκεται συνεργείο της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας που κάτω από δύσκολες συνθήκες εργάζεται για την αποκατάστασή της.

Ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης μαζί με τον δημοτικό σύμβολο κύριο Σταμάτη Μαρμαρινό, βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο που προκλήθηκε η ζημιά. Ο κύριος Μούρτζης έκανε δηλώσεις στο Aegina Portal, θέλοντας να ενημερώσει τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού για την υπάρχουσα κατάσταση και να τους διαβεβαιώσει ότι στο επόμενο εξάωρο η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί. "Κάποια πράγματα είναι εκτός προγράμματος. Ένα εξ αυτών είναι και αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ, έγινε μία πολύ μεγάλη ζημιά στην περιοχή της Αίγινας και έχει ως αποτέλεσμα να μείνει ακόμη και η πόλη από νερό. Αλλά όχι από έλλειψη νερού. Νερό υπάρχει στην κεντρική δεξαμενή, αλλά αυτή η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη και έχουν κλείσει τον κεντρικό αγωγό".

Ο δήμαρχος Αίγινας αναφέρθηκε και σε αναφορά που έγινε το πρωί σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, στην οποία αναφέρθηκε ότι η Αίγινα δεν έχει νερό. "Η πραγματικότητα είναι ότι η Αίγινα βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Προσπαθούμε, κάνουμε αγώνα ζωής. Όπως βλέπεις όλο το προσωπικό της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου είναι εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι υπερβάλουν εαυτό και την Κυριακή τους της έχουν αφιερώσει στην υπηρεσία του Δήμου, δεν μπορείς να τους απαξιώνεις", είπε συμπληρώνοντας ότι: "Μία εταιρία από αυτές τις δύο που μεταφέρουν νερό, εάν θα δείτε την εικόνα, τη φωτογραφία που πάει και προσεγγίζει στο λιμάνι του Λεοντίου με αυτόν τον καιρό, χθες είχε πολλά μποφόρ. Επάνω στα βράχια πήγε και έδεσε. Κι αυτό το κάναμε γιατί τους πιέζουμε να φέρουν νερό". Ο κύριος Μούρτζης ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, ενημερώνοντας ότι σήμερα βραδυνές ώρες το πρόβλημα θα έχει λυθεί και όλα θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Από την άλλη, το Aegina Portal γίνεται δέκτης έντονων, συχνά οργισμένων, παραπόνων, τόσο από κατοίκους του νησιού, όσο και παραθεριστές για τις επιπτώσεις που έχουν στην καθημερινότητα των κατοίκων και στις διακοπές των παραθεριστών οι επαναλαμβανόμενες διακοπές της υδροδότησης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png