Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης, για το τραγικό ναυτικό δυστύχημα στην περιοχή της Πέρδικας.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και για όσα έγιναν από την ώρα του τραγικού δυστυχήματος στη θαλάσσια περιοχή του στενού της Μονής στην Πέρδικα, μίλησε λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Μία επισκόπηση, της μαύρης Τρίτης για την Αίγινα, με τους νεκρούς μέχρι αυτή τη στιγμή να ανέρχονται στους τέσσερεις, τους σοβαρά τραυματίες στους τρεις και έναν με ακρωτηριασμό, ενώ ο κύριος Μούρτζης επιβεβαίωσε το συνολικό αριθμό των τραυματιών στους 17, κάποιοι εκ των οποίων παραμένουν στο Κέντρο Υγείας για προληπτικούς λόγους. Επίσης, ο κύριος Μούρτζης έκανε λόγο για 6-7 αγνοούμενους.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Στην επισκόπηση των μέχρι τώρα πληροφοριών, που ζητήθηκε από τον κύριο Μούρτζη, μετέφερε με επιφύλαξη ότι ενδεχομένως και ο δεύτερος νεκρός άνδρας να είναι από την Πέρδικα. Ενώ για τον τέταρτο άνδρα, είπε ότι βρέθηκε νεκρός σε βάθος 50 μέτρων περίπου από τον δύτη κ. Νεκτάριο Μαλτέζο. Στο νησί έφτασαν επίσης ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες του Λιμενικού Σώματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κύριος Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον κύριο Μούρτζη, θέλοντας να ενημερωθεί αν υπάρχει ανάγκη για κάποια βοήθεια. Σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις ο κύριος Καμμμένος έστειλε δύο ελικόπτερα Super Puma για την αναζήτηση των αγνοουμένων.

Η επιχείρηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων θα βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, μέχρι να βραδιάσει, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κύριος Μούρτζης.
"Ειλικρινά είμαι συγκλονισμένος, όπως είναι συγκλονισμένοι και όλη η κοινωνία της Αίγινας. Αυτό το τραγικό γεγονός κανένας δεν θα πίστευε ότι και εκεί που έγινε και θα χάνονταν, σε τόσο κοντινό σημείο με την ακτή και με την Πέρδικα, τόσοι άνθρωποι", είπε ο κύριος Μούρτζης.

Σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός, ότι όλοι όσοι γνωρίζουν τις ελλείψεις στις υποδομές υγείας της Αίγινας, απεύχονταν να συμβεί ένα πολυτραυματικό περιστατικό και μάλιστα στην καρδιά του καλοκαιριού ο κύριος Μούρτζης είπε: "Με αυτό το δράμα, αναδεικνύονται τα πόσα κενά έχουμε. Στα θέματα της υγείας είμαστε πάρα πολύ αδύναμοι να παρέχουμε υπηρεσίες υγείας σε έναν συνάνθρωπό μας".
Ο κύριος Μούρτζης, ευχαρίστησε την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κυρία Ευαγγελία Γελαδάκη για τις προσπάθειες που έκανε, όπως και για την καθυστέρηση του δρομολογίου του ιπταμένου δελφινιού, προκειμένου να προωθηθούν με αυτό οι 5 τραυματίες σε νοσοκομειακές μονάδες του Πειραιά.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png