Άθλια η εικόνα και οι συνθήκες στο προαύλιο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Μετατράπηκε σε χωματερή. [upd]

Μόνο ως άθλια μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα και πάνω από όλα οι συνθήκες που επικρατούν στο προαύλιο ενός ιστορικού χώρου, το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, τις πρώην Φυλακές της Αίγινας. Πρόκειται για μία κατάσταση ανεπίτρεπτη όχι μόνο για την ιστορικότητα του χώρου, αλλά και για την υγεία των κατοίκων του νησιού. Πρόκειται για μία ακόμη υγειονομική βόμβα, σε ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε χωματερή. Αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για έναν ακόμη σταθμό μεταφόρτωσης απορριμάτων μέσα σε έναν ιστορικό χώρο.

Και βέβαια δεν είναι μόνο οι επικίνδυνες συνθήκες για την δημόσια υγεία, είναι ότι ακριβώς δίπλα, μερικά μέτρα πιο κάτω βρίσκονται οι χώροι του νηπιαγωγείου που θα υποδεχθεί τα νήπια σε λίγες ημέρες, ενώ η περιοχή βρίσκεται δίπλα στο δρόμο, από την οποία θα περνούν οι μαθητές του γυμνασίου και του ΕΠΑΛ. Πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν οι τόνοι των σκουπιδιών, μεταξύ των οποίων επαγγελματικές συσκευασίες, μπάζα, ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.

[upd] Μέχρι νωρίς σήμερα το μεσημέρι, ένα μεγάλο μέρος της περιοχής είχε καθαριστεί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png