Μεταφορά της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη από την Αύρα στο χώρο που έζησε και δημιούργησε. [upd]

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αίγινας, σε συνεδρίαση που είχε γίνει το προηγούμενο έτος, μετά από εισήγηση του προέδρου της κυρίου Κώστα Γεννίτσαρη, είχε λάβει την απόφαση για τη μεταφορά της προτομής του Νίκου Καζαντζάκη στο χώρο που έζησε και δημιούργησε. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κύριο Γεννίτσαρη μας ενημέρωσε ότι για το θέμα έκανε επαφές με την οικογένεια των ιδιοκτητών, ενώ η απόφαση της επιτροπής συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Σε επόμενη συνεδρίασή της Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα εξετάσει και το αίτημα του συλλόγου "Οι Φίλοι της Αίγινας", που σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, αφορούσε την τοποθέτησή του στην είσοδο του Λαογραφικού Μουσείου. [upd]

Ο νέος χώρος που έχει επιλεγεί βρίσκεται στο σπίτι που  έζησε και δημιούργησε ο Νίκος Καζαντζάκης στη βόρεια πλευρά του νησιού. Ο δήμος έχει εξασφαλίσει την άδεια για την τοποθέτηση της προτομής καθώς ο χώρος είναι ιδιωτικός και ευχαριστεί την οικογένεια Κουτουλάκη για την παραχώρηση του χώρου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png