Ο κ. Γιώργος Τσατήρης ζήτησε την άμεση εμπλοκή του δήμου για τη διάσωση της Camera Obscura στην Πέρδικα.


Η Camera Obscura στην άκρη των "Οχυρών" της Πέρδικας έχει υποστεί μεγάλες φθορές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να καταστραφεί, όσο δεν υπάρχει κάποια παρέμβαση για την αποκατάστασή της. Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Γιώργος Τσατήρης, ζήτησε την άμεση εμπλοκή του δήμου για τη διάσωσή της, ενώ σημείωσε ότι μία κίνηση πολιτών που ενδιαφέρεται για την αποκατάστασή της έχει αποστείλει επιστολές, τόσο στον υπουργό Εθνικής Αμύνης όσο και στον Αντιπεριφερειάρχη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



"Είναι μία κίνηση την οποία την έχουν ξεκινήσει κάποιοι συμπολίτες μας και αφορά τα "Οχυρά" της Πέρδικας και συγκεκριμένα την Camera Obscura, τον γνωστό αυτό σκοτεινό θάλαμο, το οποίο όπως γνωρίζουμε είναι μία τεχνολογία η οποία υπάρχει από την αρχαιότητα. Το κτίσμα φαίνεται και φέρεται ότι γκρεμίζεται. Οι συντοπίτες μας αυτοί έχουν κάνει ήδη κάποιες ενέργειες. Κοινοποίησαν στο δήμαρχο κάποια επιστολή και έχουν ήδη κοινοποιήσει επιστολή και στον υπουργό Εθνικής Αμύνης και στον Αντιπεριφερειάρχη. Θεωρώ ότι ο δήμος θα πρέπει να εμπλακεί άμεσα σε αυτό, διότι πράγματι είναι σε συνδυασμό με τα "Οχυρά" της Πέρδικας, η Camera Obscura είναι κάτι το οποίο έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για τον πολιτισμό του νησιού, αλλά και γενικότερα για τον τουρισμό του", είπε ο κύριος Γιώργος Τσατήρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png