Μεγάλη η προσέλευση των κατοίκων της Αίγινας στην τρίτη επίσκεψη του Κινητού Πράσινου Σημείου. Το όχημα γέμισε σε τρεις ώρες!

 
Ιδιαίτερα επιτυχημένη είναι η παρουσία του Κινητού Πράσινου Σημείου "The Green City" στην Αίγινα, καθώς φαίνεται ότι η λειτουργία του είναι απόλυτα αναγκαία. Αυτό αποτυπώνεται στην συμμετοχή και στην προσέλευση των κατοίκων της Αίγινας, η οποία κάθε φορά είναι και μεγαλύτερη.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Την Δευτέρα ήταν η τρίτη φορά που το όχημα "The Green City" επισκέφθηκε το νησί και στάθμευσε μπροστά από την "Παναγίτσα". Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ώρες λειτουργίας του θα ήταν από τις 11:15 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, όμως η μεγάλη συμμετοχή και ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών που προσκόμισαν οι κάτοικοι του νησιού, ανάγκασαν τον αρμόδιο υπάλληλο να κλείσει ήδη από τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή τρεις ώρες νωρίτερα από ότι είχε ορισθεί, αφού το όχημα δεν χωρούσε άλλα υλικά!

Το Aegina Portal πήγε στις τέσσερις το απόγευμα. Το αυτοκίνητο βρισκόταν εκεί. Ο υπάλληλος ενημέρωνε τον κόσμο που ερχόταν, ότι δεν μπορούσε να δειχθεί άλλα υλικά, αφού το όχημα είχε γεμίσει!

Είναι προφανές ότι ο ανταποδοτικός τρόπος ανακύκλωσης, που προσφέρει το κινητό πράσινο σημείο "The Green City" της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, υιοθετείται σταδιακά από τους κατοίκους του νησιού. Οι επισκέψεις του οχήματος θα πρέπει να είναι πιο συχνές.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΔΣΝΑ έχει υπογράψει σύμβαση για την προμήθεια 60 τέτοιων Κινητών Πράσινων Σημείων για τους δήμους της Αττικής, επομένως η διεκδίκηση ενός οχήματος "The Green City", που θα εξυπηρετεί, ίσως αποκλειστικά, την Αίγινα μπορεί να είναι ρεαλιστικός στόχος.

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png