Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού η τροποποίηση του κτιριολογικού προγράμματος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, για την παραχώρηση 680 τ.μ. για την Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας.

 
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, σε μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας,

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύσιος Καλαμάκης, με την ιδιότητά του ως μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, ανέφερε στην ομιλία του, ότι με πρωτοβουλία του προέδρου κ. Γιώργου Καλόφωνου και με απόφαση του Συμβουλίου, ζητήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ανήκει το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο - Φυλακές, να παραχωρηθούν 500 τετραγωνικά μέτρα για να στεγαστεί όλο το υλικό της βιβλιοθήκης, το οποίο παραμένει σε κιβώτια, σε υπόγεια αίθουσα του δημοτικού σχολείου του Βαθέος, καθώς ο χώρος του Εϋνάρδειου δεν επαρκεί. Το Συμβούλιο ανέμενε την απάντηση του Υπουργείου.
 
Σήμερα δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων, η απόφαση για την έγκριση τροποποίησης κτιριολογικού προγράμματος στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας (Κτίριο Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας).
 
Σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου για την απόφαση έχουν ληφθεί υπόψη, ανάμεσα σε άλλα, δύο έγγραφα της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας: Το με αρ. πρωτ. 492982/18-10-2021 έγγραφο της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας για την παραχώρηση χώρου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Αίγινας για την στέγασή της. Το με αρ. πρωτ. 517034/27-10-2021 έγγραφο της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας για την παραχώρηση χώρου.
 
Επίσης έγγραφα άλλων υπηρεσιών όπως η ΕΦΑ Πειραιώς και Νήσων (Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων) με απόψεις σχετικά με το αίτημα παραχώρησης χώρου, την  υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΜΜ/7709/211/28-2-1997 Υ.Α. “Έγκριση προκαταρκτικής μελέτης αποκατάστασης του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας και μετατροπής του σε Διαχρονικό Μουσείο” και η υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΠΟ/ΔΜΜ/63255/1551/19-12-1997 Υ.Α. “Έγκριση οριστικής και μελέτης εφαρμογής αρχιτεκτονικών, στατικών και η/μ για την αποκατάσταση του κτηρίου και τη μετατροπή του σε Διαχρονικό Μουσείο”, την εισήγηση της Διεύθυνσης Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και τέλος την ομόφωνη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Μουσείων υπέρ της τροποποίησης του κτιριολογικού προγράμματος στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας (Κτίριο Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας), ως προς την παραχώρηση 680τ.μ. περίπου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας., όπως αυτή διατυπώθηκε στην υπ’ αριθ. 1/17-01-2021 Συνεδρίαση /Θέμα 2ο.
 
Το κείμενο της απόφασης: Την τροποποίηση του κτιριολογικού προγράμματος στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας (Κτίριο Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας), ως προς την παραχώρηση 680τ.μ. περίπου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας.
 
Καταλήγοντας, πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική απόφαση. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργο Καλόφωνο, στα μέλη του Συμβουλίου και βέβαια στο Υπουργείο και τις Υπηρεσίες, που ενήργησαν με ταχύτητα και υπευθυνότητα για την επίλυση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png