Δέχθηκε τα πρώτα παιδιά ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός στον Κοντό. Τι δήλωσε ο κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Στις 10 Ιανουαρίου είχε ξεκινήσει η λειτουργία του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κοντό, στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου. Την εβδομάδα που πέρασε ο σταθμός δέχθηκε τα πρώτα παιδιά και μαζί με το προσωπικό του διανύουν περίοδο προσαρμογής. Ο σταθμός το επόμενο διάστημα θα δεχθεί 14 βρέφη και 10 νήπια, ενώ ο αριθμός των νηπίων αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο.


Στο Aegina Portal μίλησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, παρουσιάζοντας τις εργασίες που έγιναν, αλλά και όσα συμβαίνουν την τρέχουσα περίοδο. Το ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέγραψε εικόνες από το εσωτερικό του σταθμού που βρίσκεται πλέον σε λειτουργία, ενώ εργασίες εξακολουθούν να γίνονται στον προαύλιο χώρο.

Ο κ. Ζορμπάς είπε: "Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση χαρά, που έχει ξεκινήσει η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στον Κοντό. Ήδη οι μικροί μας φίλοι έχουν ξεκινήσει, είμαστε στο στάδιο της προσαρμογής των νήπιων και γενικότερα του υπαλληλικού προσωπικού, όπως έχει ολοκληρωθεί και έχει προσληφθεί, φυσικά με συμβάσεις είναι στις θέσεις τους και επιδιώκουν να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν στα παιδιά.
 
Διενεργήσαμε αρκετές εργασίες, έτσι ώστε να βελτιώσουμε και την προσβασιμότητα, αλλά και γενικότερα τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού. Αποκαταστήσαμε το οδόστρωμα της οδού, με μείωση της ανισοεπιπεδότητας και διάστρωση με τσιμεντόστρωση, έτσι ώστε η προσέλευση και αποχώρηση των οχημάτων να γίνεται με ασφάλεια. Πραγματοποιήσαμε επισκευές και συντηρήσεις στα περιμετρικά κλειδώματα και στην τοιχοποιία των περιμετρικών τοίχων. Κάναμε εργασίες με διαμόρφωση εξωτερικού αύλειου χώρου με τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και δεντροφύτευση, που θα προσφέρει ασφάλεια στην παιδαγωγική πράξη των παιδιών.

Προβήκαμε σε συντήρηση εξωτερικών στυλοφανών και αποκατάσταση λειτουργίας όλων των φωτιστικών σωμάτων. Αναθέσαμε την επισκευή του ανελκυστήρα και πραγματοποιήθηκε. Αναθέσαμε την επισκευή του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης με συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων μέσων πυρόσβεσης και την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας. Τοποθετήσαμε τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά μέσα, με τη δημιουργία εκπαιδευτικών γονιών. Κάναμε επισκευές στον εσωτερικό χώρο και τοποθέτηση διαχωριστικής μικροθύρας ασφαλείας.

Συντηρήθηκε το ξύλινο σκίαστρο, θα δημιουργήσουμε θέσεις στάθμευσης με διαγραμμιστηκές λωρίδες και με αυτό τον τρόπο επιδιώξαμε την αναβάθμιση των κοινοχρήστων δημοτικών οδών του οικισμού, με καλύτερη διασύνδεση με τη λεωφόρο.

Για να γίνουν όλα αυτά κοπιάσαμε αρκετοί άνθρωποι. Θέλω να ευχαριστήσω ολόθερμα τους συνεργάτες μου αντιδημάρχους στην εκτελεστική επιτροπή, τον εντεταλμένο σύμβουλο κύριο Στέλιο Θεριανό, την κυρία Σοφία Χατζίνα, την κυρία Αλεξάνδρα Καρακάση, την κυρία Δώρα Παπαδοπούλου, την κυρία Ευγενία Λέκκα, την κυρία Ζωή Μαρμαρινού, την κυρία Ρούλα Σαράντου, την κυρία Μαρία Πιτυρόπουλου, την κυρία Αγγέλα Ταλέβη, την κυρία Ξανθή Σκαλτσιώτη, τους κυρίους Πλατανησιώτη και Αντωνιάδη, οι οποίοι με τις δικές τους ενέργειες μπορέσαμε και πολύ, σε σύντομη διαδικασία πήραμε τις απαραίτητες εγκρίσεις, και φυσικά το προσωπικό της Υπηρεσίας Ύδρευσης και πάρα πολλά συγχαρητήρια και μπράβο και τους ευχαριστώ θερμά, το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Οδοποιίας. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Σπύρο Σπυρίδων τον διευθύνοντα σύμβουλο από την ΕΕΤΑΑ, για την αμέριστη βοήθεια του".

Αναλυτικές πληροφορίες για το έργο και links με το ρεπορτάζ του Aegina Portal μπορείτε να δείτε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png