Παραδοσιακή φασολάδα, κρασί και ελιές, από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας στον Πύργο του Μαρκέλλου.

20221218_133634-fasolada-00.jpg
Το μαγείρεμα της φασολάδας, λίγες ημέρες πριν από το τέλος της νηστείας της σαρακοστής των Χριστουγέννων, αποτελεί για πολλά χρόνια μία παράδοση για το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, που σήμερα το μεσημέρι, μαγείρεψε και προσέφερε ζεστή φασολάδα στους περαστικούς στον Πύργο του Μαρκέλλου.  Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου προγράμματος του Δήμου Αίγινας. 


Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Φλώρα Αλυφαντή, μιλώντας στο Aegina Portal είπε:
"Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της σαρακοστής για τα Χριστούγεννα. Επειδή από παλιά συνηθιζόταν οι άνθρωποι να νηστεύουν και να τρώνε φασόλια, στην Ελλάδα τουλάχιστον, που είναι ένα πατροπαράδοτο φαγητό, ο σύλλογός μας πριν από 10 χρόνια περίπου ξεκίνησε αυτή την ημέρα να μαγειρεύει την πατροπαράδοτη φασολάδα και να τη διανείμει στον κόσμο, άλλοτε στην αυλή του συλλόγου, στη μικρή προβλήτα και πολύς κόσμος με χαρά και διάθεση ερχόταν να γευτεί αυτό το φαγητό. 

Φέτος συνεργαζόμενοι με την ΚΕΔΑ και τον Δήμο,  αποφασίσαμε να δώσουμε αυτό το γεύμα στην αυλή του Πύργου του Μαρκέλλου, του ιστορικού αυτού χώρου, ο οποίος τόσα χρόνια έχει δέσει την Αίγινα με την ιστορία του τόπου. 

Αποφασίσαμε λοιπόν και φέτος, να οργανώσουμε αυτή την εκδήλωση και το Δ.Σ. αποφάσισε να αναθέσει τη μαγειρική της φασολάδας στην Ανθή Τζίτζη, η οποία έχει κάνει εξαιρετική προσπάθεια και όλος ο κόσμος μας δίνει συγχαρητήρια. Είμαστε εδώ όλες μαζεμένες, με αγάπη, με συνεργασία και ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο της Αίγινας, να γιορτάσει με χαρά, τα Χριστούγεννα, η Γέννηση του Θεανθρώπου".



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png