Τι αναφέρει για το λιμάνι της Αίγινας, ο κατάλογος "Προσβασιμότητα Λιμένων από Άτομα με Αναπηρία & Μειωμένη Κινητικότητα (ΑμεΑ)", που δημοσιεύθηκε χθες.

20230510_160423-limani-aeginas-00.jpg
"Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τα Δικαιώματα Επιβατών, οι μεταφορείς και οι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών, κατά περίπτωση, μέσω των οργανωτικών τους δομών, δημιουργούν ή διατηρούν συνθήκες πρόσβασης χωρίς διακρίσεις για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία και ατόμων με μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ), καθώς και των συνοδών τους", αναφέρει σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




"Σε αυτό το πλαίσιο καθώς και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), τέθηκε από 9/5/2023 σε λειτουργία ενότητα με Τίτλο «Προσβασιμότητα Λιμένων από Άτομα με Αναπηρία & Μειωμένη Κινητικότητα (ΑμεΑ)» στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) (https://www.ynanp.gr/el/gia-ton-polith/xrhsimes-plhrofories/) και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής https://www.hcg.gr/el/gia-ton-polith/koinwniko-ergo-draseis/prosbasimothta-limenwn-apo-atoma-me-anaphria-meiwmenh-kinhtikothta-amea/.

Στον εν λόγω διαδικτυακό τόπο, οι επιβάτες μπορούν να βρουν πληροφορίες σχετικές με την προσβασιμότητα στους ελληνικούς λιμένες, τη μετακίνησή τους με τα πλοία της ακτοπλοΐας, όπως αυτή έχει καταγραφεί-δηλωθεί από τον αρμόδιο Φορέα Διοίκησης του Λιμένα. Υπάρχουν πληροφορίες π.χ. για την ύπαρξη ραμπών, σχετικών χώρων αναμονής και υγιεινής, χώρων στάθμευσης, δυνατότητα εξειδικευμένης βοήθειας από τον λιμένα κ.ο.κ. Παράλληλα, υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας για την προσωπική τους εξυπηρέτηση αλλά και για τη διατύπωση καταγγελιών και παραπόνων τόσο σε τοπικό επίπεδο λιμένα όσο και σε επίπεδο Υπουργείου.

Η σελίδα αυτή είναι δυναμική και θα ενημερώνεται συνεχώς προκειμένου να παρέχεται επικαιροποιημένη πληροφόρηση στους επιβάτες.

Αντίστοιχη σελίδα με πληροφορίες για την προσβασιμότητα στα ακτοπλοϊκά πλοία αναμένεται άμεσα να δημοσιευτεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής".

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 44 λιμένες. Για την Αίγινα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Υποδομές εύκολης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα

- Διαθέτει έξι (6) θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ εντός του λιμένα
- Ανεμπόδιστη πρόσβαση στα γραφεία του ισογείου στο Κτίριο Διοίκησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
- Οι χώροι των εκδοτηρίων είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο και κινητικά προβλήματα

Σημείο πρώτης υποδοχής στο λιμένα ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα

- Όλα τα σημεία εισόδου/ εξόδου του λιμένα είναι προσβάσιμα και από άτομα με κινητικά προβλήματα ή που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο
- Για την από- επιβίβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα από τα Flying Dolphins, χρησιμοποιούνται ράμπες-πασαρέλες (και όχι σκάλες)

Δωρεάν υπηρεσίες συνδρομής από το λιμένα σε άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα

Δεν υπάρχει δυνατότητα συνδρομής σε ΑμεΑ

Τρόποι πληροφόρησης των ανωτέρω συνθηκών πρόσβασης και διατύπωση σχετικών παραπόνων για τους λιμένες

-Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας
Ταχ. Δ/νση: Λεωφόρος Δημοκρατίας 31, 18010, Αίγινα
Τηλ.: +30 22970 22272, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., url: https://portofaegina.gr/web/epikoinonia.html
-Λιμεναρχείο Αίγινας
Διεύθυνση: ΑΙΑΚΟΥ 2 ΑΙΓΙΝΑ, Τ.Κ.18010
Τηλέφωνο: 2297025734
E-mail: aigina at hcg.gr


Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png