Σε σχεδόν μία ημέρα, έβρεξε περισσότερα από ότι τους προηγούμενους μήνες του χρόνου. Εικόνες θεομηνίας στην Αίγινα, από τις Πολλές Ελιές, μέχρι την Κυψέλη, τη Σουβάλα και του Ανιτσαίου.

perixes-aegina-00.jpeg 
Δεν έχουν τέλος οι αναφορές για προβλήματα τα οποία δημιούργησε η σημερινή νεροποντή στην Αίγινα, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις προσλαμβάνει τη μορφή θεομηνίας.


Εικόνες όπως αυτή του αυτοκινήτου που φαίνεται στο video, που σπρωγμένο από τη δύναμη ενός ορμητικού ρέματος καταλήγει σε παραλία της Σουβάλας. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό, και άλλα οχήματα παρασύρθηκαν, όπως συνέβει το απόγευμα στο ρέμα της Περιβόλας, όπου ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, ευτυχώς χωρίς οδηγό του κατέληξε στην άκρη του ρέματος. 

Η δύναμη του ορμητικού ρέματος στην Κυψέλη, αλλά και οι πέτρες και τα άλλα φερτά υλικά που καλύπτουν το οδόστρωμα. Ρέματα που γεννήθηκαν ξανά μέσα από την δύναμη του νερού, όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της σημερινές Αίγινας, μετά από μια καταιγίδα με 174 mm (περιλαμβάνονται τα 38 mm της προηγούμενης μέρας). 

Η βροχή που δέχθηκε η Αίγινα από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 ήταν 154,9 mm. Τους δύο επόμενους μήνες δεν έβρεξε. Σε σχεδόν μία ημέρα, έβρεξε όσο τον υπόλοιπο χρόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμβου του Meteo στο Γενικό Λύκειο Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png