Δύο υποθέσεις με αγνοούμενους και έναν εγκλωβισμένο διαχειρίστηκε η Πολιτική Προστασία του Δήμου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

agia-narina.jpg
Με άριστη και συντονισμένη συνεργασία η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, που παρουσίασε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαχειρίστηκαν με απόλυτη επιτυχία τις τελευταίες 48 ώρες, τρεις υποθέσεις, που αφορούσαν δύο αγνοούμενους και έναν εγκλωβισμένο, συνέπεια της θεομηνίας που έπληξε την Αίγινα. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πληροφορία για αγνοούμενο στην Αγία Μαρίνα. Επιχείρησε και η ΕΜΑΚ.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε στην πληροφορία που δέχθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, ότι υπάρχει ένα αγνοούμενος, σε κατακρημνισμένο παραλιακό σημείο, το οποίο βρίσκεται κάτω από ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. 

Η επιχείρηση αναζήτησης του αγνοούμενου πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2023 και ξεκίνησε πρωινές ώρες με δύο άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας και το μεσημέρι έφτασαν στο σημείο δύο ακόμη άνδρες της ΕΜΑΚ, μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για τη αναζήτηση του αγνοούμενου. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα, χωρίς να εντοπιστεί κάποιος κάτω από τις πέτρες και τα χώματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αρχικά από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας ζητήθηκε μηχάνημα έργου από το Δήμο, προκειμένου να απομακρυνθούν πέτρες και χώματα. Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Σωκράτη Δούκα, είπε ότι ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και ότι το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί εκεί ένα μηχάνημα έργου, θα μπορούσε να οδηγήσει στο θανάσιμο τραυματισμό του αγνοούμενου. Σημείωσε ότι οι διαδικασίες κινήθηκαν γρήγορα και το μεσημέρι είχε φτάσει στην Αίγινα η ΕΜΑΚ με τον Καίσαρα, έναν εκπαιδευμένο σκύλο γνωστό για τις ικανότητές του, ο οποίος μάλιστα είχε πάρει μέρος στην αποστολή της Α' ΕΜΑΚ, στον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας μερικούς μήνες πριν. Επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε άνθρωπος από κάτω και το συμβάν έληξε, είπε ο αντιδήμαρχος κ. Σωκράτης Δούκας.

agia-narina-03.jpg
Δύο περιστατικά στην Καβουρόπετρα, με έναν αποκλεισμένο και ένα αγνοούμενο.

Σήμερα το πρωί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Αίγινας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, συνεργάστηκαν σε δύο ακόμη περιστατικά, στην περιοχή Καβουρόπετρα, μετά τα ναυπηγεία. Ο κ. Δούκας είπε ότι αρχικά δόθηκε μία πληροφορία πως υπήρχε ένας άνθρωπος εγκλωβισμένος, λόγω των φερτών υλικών και ένας ακόμη ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία επικοινωνίας το τελευταίο διήμερο. 

Και οι δύο διέμεναν στην περιοχή της Καβουρόπετρας. Με τον πρώτο υπήρξε επικοινωνία και όπως έγινε γνωστό, του είχαν μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα και νερό. Στη δεύτερη περίπτωση, για την οποία είχε δηλωθεί ότι δεν υπήρχε επικοινωνία, εντοπίστηκαν τα στοιχεία του και ταυτοποιήθηκε, ωστόσο δεν υπήρχε δυνατότητα επικοινωνίας καθώς το κινητό του ήταν κλειστό. Εξαιτίας αυτής της πληροφορίας δηλώθηκε ως ένας, ενδεχομένως, αγνοούμενος, σημείωσε ο κ. Δούκας. Στη συνέχεια ενημέρωσε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας. 

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε με τρία αυτοκίνητα και πέντε πυροσβέστες σε μία πολύ δύσβατη, σχεδόν απροσπέλαστη περιοχή, καθώς η είσοδος βρίσκεται σε ένα ρέμα γεμάτο από μεγάλες πέτρες. Η απόσταση που έπρεπε να διανύσουν οι πυροσβέστες ήταν περίπου ένα χιλιόμετρο. Τελικά ο άνθρωπος εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του.

Πλέον δεν υπάρχει θέμα αγνοούμενου και είμαστε ενήμεροι για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας, μέχρι να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση, είπε ο κ. Δούκας, κάτι που επισήμανε και ο κ. Γιώργος Σουλιώτης.

Μόνο ως αξιόλογη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών, των υπαλλήλων του προγράμματος του Δήμου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, ώστε να μεταφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους φάρμακα και τρόφιμα για όσο καιρό χρειαστεί. Τις πληροφορίες τις έδωσε ο κ. Γιώργος Πέππας, καθώς ο πολίτης κάλεσε τον ίδιο.

160 συμβάντα έχει κληθεί να αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό περιστατικών, εκ των οποίων τα 150 είναι απαντλήσεις, κυρίως σε υπόγειους χώρους επιχειρήσεων και κατοικιών. Οι υπόλοιπες αφορούν κοπές δέντρων, απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα αυτοκίνητά τους και παροχή βοήθειας. Στο νησί επιχείρησε και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πειραιά με ειδικό εξοπλισμό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png