Η εικόνα που παρουσίαζε σήμερα το πρωί το ΕΠΑΛ και το 1ο Γυμνάσιο Αίγινας, μετά τη θεομηνία της 6ης Σεπτεμβρίου.

20230909_112836-03.jpg
Μετά την απόφαση του δημάρχου Αίγινας κυρίου Γιάννη Ζορμπά για την αναστολή λειτουργίας του 1ου Αίγινας που ΕΠΑΛ και του ΙΕΚ μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία, το Aegina Portal αποφάσισε να κάνει σήμερα το πρωί, 9 Σεπτεμβρίου, ένα ρεπορτάζ στα δύο κτήρια προκειμένου να δούμε την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα το πρωί. 


Όπως θα δείτε και στη συνέχεια στους χώρους υπήρχε συνεργείο του δήμου της Αίγινας που μάζευε τα διάφορα φερτά υλικά χώματα και πέτρες από τη θεομηνία. Επίσης στο χώρο βρίσκονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Στέλιος Θεριανός και Μάριος Γκαρής που επόπτευαν τις εργασίες που γίνονται εκεί. 

20230909_112836-01.jpg
Τα κτήρια έχουν περιέλθει σε πολύ κακή κατάσταση εξαιτίας της πλημμύρας. Την ημέρα της θεομηνίας αφιερώσαμε τρεις δημοσιεύσεις για τη συγκεκριμένη περιοχή, που καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα, κι αυτό ακριβώς γιατί σε λίγες ώρες θα χτυπήσει το κουδούνι της νέας χρονιάς και τα δύο σχολεία δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές. 

Όμως, επειδή αντίστοιχα ρεπορτάζ έχουμε κάνει και στο παρελθόν, αρκετά χρόνια πριν, θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο το μέρος αυτό να είναι ασφαλές για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους συνοδούς τους. 

Ένα μηχάνημα έργου βρίσκεται εκεί και μαζί με εργαζόμενους του Δήμου απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τον εξωτερικό χώρο. Στη συνέχεια η κάμερα περνάει στον εσωτερικό χώρο. Πρόκειται για το χώρο που στεγάζεται το γυμνάσιο. Από τις τουαλέτες μέχρι τον χώρο των γραφείων  βλέπουμε ότι ακόμη υπάρχουν νερά, φαίνεται ωστόσο ότι δεν έχει πάθει ζημιά ο υπόλοιπος εξοπλισμός, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές κτλ. 

20230909_112836-02.jpg
Περάσαμε σε μία από τις τάξεις όπου υπάρχουν στοιβαγμένα βιβλία. Ενδεχομένως να είναι της καινούργιας σχολικής χρονιάς. Φαίνεται ότι κάποια από αυτά ακόμη είναι δεμένα. Και βέβαια το ευτυχές θα είναι να μην έχουν υποστεί κάποια φθορά τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς. Για το θέμα, αλλά και για το αν έχει υποστεί βλάβη, άλλος αναγκαίος εξοπλισμός για τη λειτουργία των σχολείων, υποβάλαμε σχετική ερώτηση στον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη και αναμένεται σχετική ενημέρωση.

20230909_112836-07.jpg
Στον εξωτερικό διάδρομο υπάρχουν παντού λάσπες, ενώ υπάρχουν αι βιβλία που βρίσκονται πάνω σε παλέτες.  Σε κάποιες αίθουσες τα νερά στεγνώνουν και μένει η λάσπη, ενώ κάποια ακόμη αίθουσα παραμένει με νερά. Το θετικό είναι από αυτό που βλέπουμε ότι τα νερά δεν έφτασαν ψηλά ώστε να καταστραφούν ντουλάπια και ότι άλλο μπορεί να περιείχαν αυτά μέσα.  Βέβαια περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του εξοπλισμού, προφανώς θα έχουμε από τους αρμόδιους τις επόμενες μέρες, όμως παντού σε όλους τους χώρους υπάρχει λάσπη.  Στους διαδρόμους γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί η λάσπη αφού αποκολληθεί από το πάτωμα. 

20230909_112836-04.jpg
Επιστρέφοντας στον εξωτερικό χώρο προκειμένου να δούμε το κτήριο του ΕΠΑΛ, υπάλληλοι του δήμου της Αίγινας εργάζονται, ώστε να απομακρυνθούν χώματα και πέτρες, τα οποία είναι αρκετά. Στο προαύλιο δεν υπάρχουν νερά, όμως έχουν παραμείνει λάσπες. 

20230909_112836-08.jpg
Στο χώρο του ΕΠΑΛ στα πατώματα των διαδρόμων και των αιθουσών υπάρχουν πολλές λάσπες, όπως και στα εργαστήρια, οι λάσπες παραμένουν εκεί μαζί και αρκετά νερά. Σε μία ή περισσότερες αίθουσες φαίνεται ότι έχει γίνει καθαρισμός και έχει απομακρυνθεί ένα μεγάλος μέρος τους, Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν πολλές λάσπες. Εκεί  βρίσκονται  δύο πυροσβεστικά οχήματα τα οποία κάνουν απάντληση υδάτων από το υπόγειο.

Το ρεπορτάζ ολοκληρώνεται με την εικόνα που παρουσίαζε ο εξωτερικός χώρος σήμερα το πρωί μπροστά από το ΕΠΑΛ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png