Εικόνες καταστροφής σε επιχείρηση στον Μεριστό, από τη θεομηνία που έπληξε την Αίγινα. Κρίσιμη η επόμενη μέρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

cool-projects-00.jpg

Παρουσιάζοντας τα όσα βιώνει η Αίγινα τις επόμενες ημέρες από την μεγάλη θεομηνία που την έπληξε, επιχειρήσεις και νοικοκυριά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, καθώς σε κάποια από αυτά που πλημμύρισαν, εξοπλισμός, εμπόρευμα, οικοσκευές κτλ έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά. 
 


Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της επιχείρησης που διατηρεί η κ. Μαρίνα Coriolano Λυκουρέζου, γνωστή από την συμμετοχή της σε πολλές εικαστικές δράσεις στο νησί. Το κτήριο που στεγάζεται βρίσκεται στην περιοχή του Μεριστού, που πλημμύρισε από την νεροποντή την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. 

Το φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσε από την ημέρα της μεγάλης βροχής και παρουσιάζεται στο video, όσα κατέγραψε χθες 9 Σεπτεμβρίου 2023 η κάμερα του Aegina Portal, αλλά και τα όσα δήλωσε για την κατεστραμμένη, πλέον, επιχείρησή της είναι χαρακτηριστικά:

"Λέγομαι Μαρίνα Coriolano Λυκουρέζου, είμαι ιδιοκτήτης επιχείρησης “Cool Projects” και βρισκόμαστε εδώ, έξω από την επιχείρηση στην περιοχή του Mέγιστου, όπου την Τετάρτη που έγιναν οι  βροχές πλημμύρισαμε τελείως.

Μπήκαν νερά σ’ αυτή την περιοχή όλη, έξω, στο υπόγειο ισόγειο, ανάλογα από που το βλέπουμε, περίπου 1.20 μ.  νερά και μπήκαν μέσα στο υπόγειο του εργαστηρίου που ήταν όλο το εμπόρευμά μας, πρώτες ύλες, υλικά, τα πάντα και αυτό το βουνό που είναι εκεί, είναι ουσιαστικά όλα τα σκουπίδια που έχουν μείνει.

Δεν το περιμέναμε, δεν ήμασταν προετοιμασμένοι, με την έννοια ότι δεν μας έχει συμβεί. Το νερό ήταν υπερβολικά πάρα πολύ, δηλαδή έγλυφε όλες τις μάντρες και έπεφτε εδώ, έγινε και μία τρύπα στον τοίχο και βγήκανε όλα τα νερά εδώ σε μας.

Ουσιαστικά έχει καταστραφεί η επιχείρηση. Μετράμε πολύ λίγα πράγματα έχουν σωθεί και είμαστε σε μία κατάσταση δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα συνεχίσουμε προς τα παρόν μαζεύουμε, με πολλά χέρια, φίλους και ελπίζουμε με βοήθεια της Αρχής κάποια στιγμή".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png