Μουσικά ξεκίνησε τo 14o Aegina Fistiki Fest στην παραλία της Αίγινας.

DSC_0102-mousiki-fest-00.JPG

Με δύο υπέροχες συναυλίες ξεκίνησε το τετραήμερο γιορτή του φεστιβάλ φιστικιού στην παραλία της Αίγινας. Το εναρκτήριο δρώμενο παρουσιάστηκε στην σκηνή της Παλαιάς Προβλήτας. Ένα ανάλαφρο, ρομαντικό χορευτικό, εμπνευσμένο από την ταινία “Διακοπές στην Αίγινα” με χορευτές και μουσικούς , που χόρεψαν στους ρυθμούς της μουσικής του κινηματογράφου της δεκαετίας  του '50.


Τη χορογραφία υπέγραψε ο Βαγγέλης Πιτσιλός και τη μουσική ο Αλέξης Στενάκης. Χορός: Αντιγόνη Χρόνη και Βαγγέλης Πιτσιλός, τραγούδι: Χριστίνα Σαμαρά. Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Μαριλένα Γιαννούλη πρόεδρος του 14ου Aegina Fistiki Fest.

Λίγο αργότερα στην σκηνή, στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου του Θαλασσινού, το αγαπημένο μουσικό σχήμα του νησιού, η “Εστουδιαντίνα Αίγινας”, γιόρταζε τα 10 χρόνια της.

Η ανερχόμενη ορχήστρα, που έχει καταφέρει μέσα σε δέκα χρόνια να ενσωματώσει αρμονικά μουσικούς κάθε ηλικίας, μουσικούς ερασιτέχνες, επαγγελματίες και μαθητές, μουσικούς οι οποίοι συνυπάρχουν και δημιουργούν μέσα από ένα ρεπερτόριο μουσικής και τραγουδιών, που εκτείνεται από το παραδοσιακό και το έντεχνο μέχρι το ρεμπέτικο και το λαϊκό, πάντα με εμπνευστή, δάσκαλο, μαέστρο και ενορχηστρωτή τον Αλέξανδρο Σπίτζινγκ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png