Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής". Το έργο ξεκινά τις επόμενες μέρες.

20231011_081243-anaplasi-00.jpg

Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και τις επόμενες ημέρες ξεκινά το έργο: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", που περιλαμβάνει τις οδούς Θωμαϊδου, Πηλέως, Αίαντος και Αγίου Διονυσίου.  Η εκτίμηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Καραγιάννη, είναι ότι το έργο θα ξεκινήσει την Δευτέρα, ενώ έχει ήδη έχει γίνει προεργασία στην οδό Πυλέως. Πιθανών στο μεσοδιάστημα να ανακοινωθούν και προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Στόχος του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική ενοποίηση του παραδοσιακού πυρήνα της πόλης που συνδέει το λιμάνι με τις βασικές κοινωνικές αστικές δομές της πόλης. Στο πλαίσιο του έργου και με στόχο την επίτευξη του ολοκληρωμένου χαρακτήρα της ανάπλασης και την μακροχρόνια διατήρησή του χωρίς την ανάγκη παρεμβάσεων, περιλαμβάνονται εργασίες αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης με τις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων με τις εξωτερικές διακλαδώσεις συνδέσεις αυτού με τις παρόδιες ιδιοκτησίες κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.390.248 με ΦΠΑ ευρώ υπογράφηκε 14 Σεπτεμβρίου 2023, από το δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την ευκαιρία της εγκατάστασης του αναδόχου και της έναρξης των εργασιών στο Aegina Portal μίλησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης και ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Νίκος Αργυρόπουλος:

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε:

"Έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος, η ανάδοχος εταιρεία του έργου “Ανάπλαση του οικιστικού πυρήνα της Αίγινας” και αφορά ανάπλασεις που θα γίνουν στην οδό Πηλέως, στην οδό Αγίου Διονυσίου, στην οδό Αίαντος και στην οδό Θωμαΐδου.

Περιλαμβάνουν δαπεδοστρώσεις και βέβαια με όλες τις υποδομές που πρέπει να γίνουν όπως ύδρευση, αποχέτευση, δίκτυο ομβρίων και ηλεκτροφωτισμός.

Να πω ότι αυτές οι αναπλάσεις, θεωρώ ότι θα αναβαθμίσουν και την καθημερινή ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά θα προσδώσουν αυτό που λέμε μία καλύτερη εμφάνιση, του ιστού της πόλης, εκεί στοχεύουμε".

Ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου κ. Νίκος Αργυρόπουλος είπε σχετικά:

"Εδώ πέρα θα κάνουμε ,όπως είπε και ο δήμαρχος, έργα και στις υποδομές. Θα ξεκινήσουμε με ένα προσωρινό δίκτυο ύδρευσης, θα κάνουμε λύματα, όμβρια και καινούργια σωλήνας ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμός και στο τέλος θα μπουν κυβόλιθοι τεχνητής παλαίωσης και θα ομορφύνει, θα μου ομορφύνουν οι τέσσερις δρόμοι που προανέφερε ο δήμαρχος.

Επίσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα, καθώς υπάρχουν σε όλους αυτούς τους δρόμους και λωρίδα όδευσης τυφλών και στόχος είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και των επισκεπτών και όλων των ανθρώπων που χρησιμοποιούν καθημερινά τους δρόμους αυτούς.

Να πω και στο δήμαρχο και στους δημότες, ότι η θα τους ενοχλήσουμε προσωρινά, αλλά το έργο είναι μόνιμο, οπότε λίγη υπομονή, αλλά είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ευχαριστήσει όλους".

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς πρόσθεσε ότι:

"Αυτή η ιδέα ξεκίνησε από τη Δημοτική Αρχή και φυσικά με συμμετοχή της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του κυρίου Δημήτρη Καραγιάννη, όπου με επιστολή μας και αίτημα προς την Τεχνική Υπηρεσία Νήσων, συντάχθηκε και εκπονήθηκε η μελέτη και μάλιστα έχει λάβει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και επίσης όλα αυτά γίναμε έγκαιρα και συγχρονισμένα, διότι αυτομάτως επιλεγήκαμε στην χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μία πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά είχε προηγηθεί με συγχρονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών".

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης δήλωσε:

"Είμαι κι εγώ στην ευχάριστη στιγμή να καλωσορίσω αυτό το έργο των αναπλάσεων, που θα λύσει προβλήματα σε κάποιους δρόμους εδώ της πόλης μας και που έχουμε κάποια προβλήματα με όμβρια στα πιο κεντρικά σημεία.

Είναι ένα κομμάτι το οποίο θα λυθεί, θα έχουμε και στη συνέχεια και άλλες ανάπλασης. Είμαι στην ευχάριστη στιγμή να πω ότι το έργο αυτό που θα συνεχίσει θα βρει πριν από 25 με 27 χρόνια, αυτό που είναι τώρα οι παλιοί κυβόλιθοι που είμαστε στην καλύτερη στιγμή και τυχερή η Αίγινα να έχει πάλι εργολάβο τον κ. Αργυρόπουλο, ο οποίος με αυτό το έργο που είδαμε, που έχει ξαναγίνει με τους κυβόλιθους, όπου υπάρχουν κυβόλιθοι, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μετά από 25 χρόνια είναι σε μία πολύ άριστη κατάσταση".

Σχετικά δημοσιεύματα για το έργο από το Aegina Portal, μπορείτε να διαβάσετε στους ακόλουθους συνδέσμους:

Υπογράφηκε από το δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, η σύμβαση για το έργο "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", προϋπολογισμού 1.390.248 ευρώ. 14 Σεπτεμβρίου 2023

"Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας". Εντάχθηκε στο πρόγραμμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εγκρίθηκε η μελέτη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. 23 Ιανουαρίου 2023.

Εγκρίθηκε η μελέτη και ο όροι διακήρυξης για το έργο: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", ύψους 1.500.000 ευρώ. 7 Δεκεμβρίου 2022

Την αποδοχή της μειωμένης χρηματοδότησης για τη μελέτη "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής", αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή.  
Η Οικονομική Επιτροπή που Δήμου Αίγινας συζήτησε στις 4 Απριλίου 2022 το θέμα της έγκρισης της μελέτης με τίτλο: "Ανάπλαση οικιστικού πυρήνα Δήμου Αίγινας και υπόγεια δίκτυα υποδομής" και τη συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα "Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου".

Ωστόσο το καλοκαίρι, στις 5 Ιουλίου 2022, τα μέλη της επιτροπής έπρεπε να επικαιροποιήσουν τη συγκεκριμένη μελέτη, καθώς όπως έγινε γνωστό τότε, μειώθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Αίγινα  στο ποσό των 1.500.000 με το ΦΠΑ, από 3.400.000 ευρώ με τον ΦΠΑ και ζητήθηκε νέα επικαιροποιημένη μελέτη για τον σκοπό αυτό. Σε εκείνη τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής είχαν αποφασίσει ομόφωνα την επικαιροποίηση της μελέτης.

Στις 7 Νοεμβρίου 2022 η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου γι' αυτό το θέμα, αυτή τη φορά προκειμένου να αποδεχθεί τη χρηματοδότηση, καθώς η επικαιροποιημένη μελέτη είχε εγκριθεί από την επιτροπή αξιολόγησης. Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα την αποδοχή της χρηματοδότησης και τη δεσμευτική εισήγηση για την ένταξη σε επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png