17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στην Αίγινα. Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στην Παλαιά Προβλήτα, από τις 8 το βράδυ.

20231017_120211-mairi-koukou.jpg
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 διοργανώνεται η 17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, στην οποία συμμετέχει και η Αίγινα. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Παλαιά Προβλήτα, από τις 8 το βράδυ και μετά. 


Ο δήμος της Αίγινας έχει μία μακρά παράδοση στη δράση "Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα", του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλώνας, καθώς την φιλοξενεί ήδη από το 2009, με πρωτοβουλία τότε, του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Αίγινας.

Από το 2016 και μετά η "Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα" διοργανώνεται στην Αίγινα με υπεύθυνο τον κ. Φίλιππο Αντωνίου, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια υπεύθυνος της δράσης ήταν ο κ. Κώστας Γκρινέζος. Φέτος, υπεύθυνος θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος.

Στο Aegina Portal μίλησαν η κ. αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, που προσκάλεσαν τους κατοίκους του νησιού, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η συμμετοχή τους είναι σημαντική.
 
Η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη δήλωσε:

“Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, από τις 8:00 το βράδυ, θα βρισκόμαστε στο χώρο της Παλαιάς Προβλήτας για την 17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα.

Είναι μία δράση από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς, η οποία πραγματοποιείται αρκετά χρόνια στο νησί μας,, αρχικά από τον κύριο Φίλιππο Αντωνίου ο οποίος και την έφερε, μετά ανέλαβε ο κύριος Κώστας Γκρινέζος και φέτος αναλαμβάνει ο κύριος Νίκος Μαρίνος.

Η διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Ζορμπά από το 2019 είναι πάντα κοντά στη δράση αυτή, συμμετέχει ενεργά. Υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, διότι θεωρούμε ότι μόνο καλό μπορούν να κάνουν στο νησί μας. Ενημερώνουμε, το κεντρικό μήνυμα της βραδιάς είναι: “Δεν οδηγούμε όταν έχουμε πιει, επιλέγουμε έναν από την παρέα να μείνει νηφάλιος να μην πιει ώστε να μπορέσει να οδηγήσει τους άλλους αν χρειαστεί στο σπίτι τους ασφαλείς”.

Σας περιμένουμε λοιπόν, όσοι περισσότεροι τόσο το καλύτερο, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα πράγματα”.

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, υπεύθυνος της δράσης δήλωσε:

“Έχουμε τη χαρά και φέτος να φιλοξενήσουμε τη 17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα, που συνδιοργανώνουμε μαζί με τον Δήμο της Αίγινας, την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Λιμενικό Ταμείο και άλλους φορείς του νησιού μας, μαζί με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς.

Ο στόχος αυτής της βραδιάς, η οποία θα γίνει στην Παλιά Προβλήτα μετά τις 8:00 το βράδυ, είναι να ευαισθητοποιηθούν και να ευαισθητοποιήσουν όσο περισσότερους νέους, περισσότερο, ανθρώπους μπορούμε, σε σχέση με το αλκοόλ και την οδήγηση το βράδυ.

Εμείς, ως νησί, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ότι έχουμε πάρα πολλά θέματα με την οδική ασφάλεια και ταυτόχρονα και παράλληλα με αυτή τη δράση, ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιηθούμε και για το κράνος αλλά και για την ασφάλεια των οδηγών, ειδικά στα δίκυκλα. Σας περιμένουμε όλους μαζί σας, περιμένουμε όλους να έρθετε, θα έχουμε και δώρα εκείνη τη βραδιά. Ελάτε να τα πούμε από κοντά. Ευχαριστώ πολύ το Aegina Portal για τη φιλοξενία”.

Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές.

To Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα». Έτσι, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, τη 17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.  

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του  Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).  

«Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» με αυτό το μήνυμα οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε περισσότερα από 35 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα προτείνουν στις παρέες να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, το ρόλο του «οδηγού της παρέας» φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάν’ το. Η ζωή είναι ωραία, μη τη χάσεις για ένα ποτό!»

Στην Αίγινα η δράση διοργανώνεται από το Δήμο Αίγινας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, την Επιτροπή Παιδείας Δήμου Αίγινας. Συμμετέχουν το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντές.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png