Η Αίγινα συμμετείχε στην "17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα", που πραγματοποιήθηκε στη Παλαιά Προβλήτα.

20231021_210224-00.jpg

Το βράδυ του Σαββάτου διοργανώθηκε και στην Αίγινα η 17η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Προβλήτα, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών και του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, που στήριξε την πρωτοβουλία.  Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Αίγινας, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας και την Επιτροπή Παιδείας. 


Στόχος αυτής της βραδιάς ήταν να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι σε σχέση με το αλκοόλ και την οδήγηση το βράδυ. "Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες", αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», που συνέχισε και φέτος δυναμικά τις δράσεις ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».
 
Φέτος, υπεύθυνος της δράσης στην Αίγινα ήταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, που μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Μαίρη Κουκούλη υλοποίησαν αυτή την εκδήλωση. Η βραδιά πλαισιώθηκε με τα λεγόμενα φιλικά αλκοτέστ από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, στα οποία όσοι το επιθυμούσαν μπορούσαν να συμμετέχουν, μεταφέροντας το μήνυμα ότι: "το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί". 
 
Οι κίνδυνοι της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ είναι σημαντικό να υπενθυμίζονται συνεχώς ώστε να σώζονται ζωές. Τα καταστήματα "Moto Κατρίδης" και "Moto Στράτος" διέθεσαν δυο κράνη τα οποία θα διατεθούν στους συμμετέχοντες μετά από κλήρωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png