Οι εκπαιδευτικές κοινότητες της Κυψέλης, υπενθυμίζουν την πορεία που πρέπει να ακολουθούν τα οχήματα, για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών.

kipseli-sxoleia-rithmisi-00.JPG

Με μία επιστολή και ένα σχετικό σχεδιάγραμμα - χάρτη, οι εκπαιδευτικές κοινότητες της Κυψέλης, δηλαδή του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Κυψέλης, υπενθυμίζουν στους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων, τη ροή της κυκλοφοριακής ρύθμισης της περιοχής, μέσω της οποίας οι μαθητές των σχολείων μπορούν να προσέρχονται και να αποχωρούν με ασφάλεια. Πρόκειται για ένα παλαιότερο ζήτημα, στο οποίο μάλιστα είχε κάνει πρόσφατα αναφορά το Aegina Portal

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πιο συγκεκριμένα, υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο, με κανονιστική απόφαση, είχε εγκρίνει την μονοδρόμηση των οδών Ευαγγελιστρίας και Γιάγκου Λυκούρη τις ώρες από 08:00 έως 08:30 π.μ. και τις ώρες από 13:00΄ έως 13:30΄ προκειμένου να είναι ασφαλής η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών των σχολείων, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου Κυψέλης., τότε η εφαρμογή του μέτρου είχε αποφασιστεί να στηριχθεί με τη συνδρομή των σχολικών τροχονόμων και των ανδρών του Αστυνομικού τμήματος Αίγινας. Το μέτρο έχει ισχύ κατά την περίοδο λειτουργίας των σχολείων.

Ακολουθεί η επιστολή από τις εκπαιδευτικές κοινότητες της Κυψέλης:

Αγαπητοί γονείς.

Όλοι γνωρίζουμε το μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο στους δρόμους που επικοινωνούν με τις σχολικές μονάδες της Κυψέλης. 

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθητών και των μαθητριών των σχολείων έχει αυξηθεί κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη κυκλοφορία αυτοκινήτων και δίκυκλων κυρίως τις βροχερές ημέρες.

Προκειμένου να βοηθήσουμε στη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και κυρίως στην ασφαλή μετακίνηση μαθητών/τριων, γονέων και εκπαιδευτικών επικαιροποιούμε το παλαιότερο σχεδιάγραμμα που είχε συζητηθεί στην Τοπική Κοινότητα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας και ορίζει τη ροή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις οδούς: Ευαγγελιστρίας (προς πλατεία), Γ. Λυκούρη (από πλατεία προς Γυμνάσιο) και Γ.Σακκιώτη (από πλατεία προς ταβέρνα «Κόκκορα») για τις ώρες 08.00 -08.30 και 13.00 έως 14.00. 

Το παρακάτω σχήμα δείχνει αναλυτικά την πορεία που πρέπει να ακολουθούν οι οδηγοί αυτοκινήτων και δίκυκλων.

kipseli-sxoleia-rithmisi-02.JPG

Οι εκπαιδευτικές κοινότητες

2 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ -

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png