Καταργείται από 16.04.2024 το υποθηκοφυλακείο της Αίγινας. Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την κατάργηση των Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων της ΠΕ Νήσων.

fek-ipothikofilakeia.jpg
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ  η  απόφαση 257/11 του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, με την οποία καταργούνται τα Ειδικά Άμισθα Υποθηκοφυλακεία Πόρου, Σπετσών, Αίγινας και Ύδρας και του Μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Κυθήρων, η τοπική αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιώς και Νήσων του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το ζήτημα έχει απασχολήσει και παλαιότερα την τοπική κοινωνία της Αίγινας. Το Aegina Portal τον Ιανουάριο του 2018 είχε παρουσιάσει το σχετικό πολυνομοσχέδιο, που δημιουργούσε τότε έναν ενιαίο φορέα για το κτηματολόγιο και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας. Το υποθηκοφυλακείο της Αίγινας είναι ειδικό άμισθο και εξυπηρετεί και το Αγκίστρι.
 
Επιστρέφοντας στο πρόσφατο ΦΕΚ , αυτό περιλαμβάνει δύο άρθρα.
 
Στο πρώτο άρθρο αναφέρεται ότι: 1. Τα Ειδικά Άμισθα Υποθηκοφυλακεία: α) Σπετσών και Ύδρας, β) Αίγινας και Πόρου και γ) το Μη ειδικό Άμισθο Υποθηκοφυλακείο Κυθήρων, μετά την παρέλευση της:
 
α) 14.03.2024 Ημέρα Πέμπτη, β) 16.04.2024 ημέρα Τρίτη και γ) 14.05.2024 ημέρα Τρίτη, αντίστοιχα, καταργούνται, ως αυτά προαναφέρονται.
2. Η τοπική αρμοδιότητα των καταργούμενων Ειδικών Άμισθων Υποθηκοφυλακείων: α) Σπετσών και ’Υδρας, β) Πόρου και Αίγινας και γ) του καταργούμενου Μη Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Κυθήρων μεταφέρεται απευθείας εκ του νόμου σύμφωνα με την παρ. 4 περ. α’ και β’ του άρθρου 15 του ν. 4512/2018: α) από την 15/3/2024, ημέρα Παρασκευή, β) από την 17/04/2024, ημέρα Τετάρτη και γ) από την 15/05/2024, ημέρα Τετάρτη, αντίστοιχα, στην τοπική αρμοδιότητα του Κτηματολογικού Γραφείου Πειραιώς και Νήσων που λειτουργεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. 107/9/03.09.2020 (Β’ 4021) απόφαση του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και από την ίδια ημερομηνία, ως προαναφέρεται για έκαστο εξ αυτών, ασκούνται σε αυτήν οι κατά την παρ. 3 του άρθρου 15 αρμοδιότητες του Κτηματολογικού Γραφείου
Πειραιώς και Νήσων.
 
Το δεύτερο άρθρο: Από την ημερομηνία που προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 1, συντρέχουν αυτοδίκαια οι προβλεπόμενες στο άρθρο 20 παρ. 6 του ν. 4512/2018 συνέπειες για την ένταξη στον Φορέα του υπηρετούντος στα καταργούμενα Ειδικά Άμισθα Υποθηκοφυλακεία Πόρου, Σπετσών, Αίγινας και Ύδρας προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στις θέσεις της παρ. 5 του ίδιου άρθρου, υπό τις προβλεπόμενες στις ίδιες παραγράφους νόμιμες προϋποθέσεις. 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png