Ρεκόρ συμμετοχών για τον "13ο Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στην Αίγινα.

20240122_164718-radio.jpg
Για τις τελευταίες εξελίξεις του "13ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας", που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στην Αίγινα, μίλησαν σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal και στον Σταύρο Ρωπαΐτη, ο Βασίλης Ζαμπέλης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Νίκος Μαρίνος


Οι τελευταίες ειδήσεις που συγκέντρωσε το ρεπορτάζ του Σταύρου Ρωπαΐτη, είναι ότι η προετοιμασία του αγώνα έχει πάει εξαιρετικά, με την "κορυφαία αθλητική διοργάνωση του νησιού" να δικαιολογεί απόλυτα αυτόν το χαρακτηρισμό, καθώς έχει συγκεντρώσει τη συμμετοχή 1.400 αθλητών. Η διοργάνωση σημείωσε έτσι, νέο ρεκόρ συμμετοχών, ξεπερνώντας τα επίπεδα πριν την πανδημία.  

Την διοργάνωση που έχει εισαχθεί στο πρόγραμμα "Be Active" της Γενικής Γραμματίας Αθλητισμού, θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Βίκυ Σπύρου. Τις υπηρεσίες τους θα προσφέρουν εθελοντικά στη διοργάνωση η "Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Αίγινας", η "Ομάδα Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας", το Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, μαθητές του Λυκείου Αίγινας, μέλη και αθλητές του ΟΑΚΑ Αίγινας.

Στα μέσα ιατρικής υποστήριξης του αγώνα θα βρίσκονται τα ασθενοφόρα από το Νοσοκομείο Αιγίνης "Άγιος Διονύσιος" και το  "Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού".  Υπεύθυνος ιατρός του αγώνα θα είναι ο κ. Χρυσόστομος Μαυροθαλασσίτης. Ο αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ και και το Λιμενικό.

"Είναι ένας αγώνας της Αίγινας". Η ενίσχυση των συμμετοχών οφείλεται στον ημιμαραθώνιο:

"Είναι ένας αγώνας της Αίγινας, δεν είναι αγώνας του Σωματείου. Είναι πλέον ένα γεγονός, που είναι από τους σημαντικούς αγώνες στην Ελλάδα, από τους πιο γνωστούς", είπε ο Βασίλης Ζαμπέλης μιλώντας στον Σταύρο Ρωπαΐτη. Ο Βασίλης Ζαμπέλης εξήγησε επίσης, ότι η ενίσχυση των συμμετοχών, οφείλεται στο γεγονός της ύπαρξης ενός ημιμαραθωνίου στο αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης. Ο αγώνας θα ονομαστεί "Ημιμαραθώνιος Πέρδικας".

Ο αείμνηστος Κυριάκος Γκαρής εμπνευστής της διοργάνωσης.

 "Ο αγώνας αυτός ήταν σκέψη του Κυριάκου Γκαρή, που είναι στη μνήμη του ο αγώνας των 5.000 μέτρων. Τότε εγώ έλεγα αποκλείεται να γίνει, είναι πολύ δύσκολο να γίνει και τελικά ήρθε η στιγμή που το όνειρο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, ενός ανθρώπου που πρόσφερε στον αθλητισμό στο νησί και έφυγε γρήγορα από κοντά μας, αλλά εμείς θα τον θυμόμαστε κάθε χρόνο με την αφορμή αυτού του αγώνα, που πιστεύω να μείνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα". 


Η παραλαβή των αριθμών και το πρόγραμμα του αγώνα:

Η γραμματεία για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής θα λειτουργήσει το Σάββατο 27 Ιανουαρίου από τις 6-9μμ πλησίον του εδεσματοπωλείου «Πετρά» παράλληλα με την διεξαγωγή του pasta night και την Κυριακή το πρωί 9-12:30 στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου της Αίγινας. 

To πρόγραμμα των αγώνων:

  • 10:30 π.μ. εκκίνηση αγώνα νηπίων
  • 10:40 π.μ. εκκίνηση αγώνα Α-Β Δημοτικού
  • 10:50 π.μ. εκκίνηση αγώνα Γ-Δ Δημοτικού
  • 11:00 π.μ. εκκίνηση αγώνα Ε-ΣΤ Δημοτικού
  • 11:30 π.μ. εκκίνηση ημιμαραθωνίου και 10.000 μ
  • 12:30 μ.μ. εκκίνηση 5.000μ (τρέξιμο, μαθητικός αγώνας Γυμνάσια-Λύκεια, πεζοπορία)
  • 14:00 μ.μ. απονομές

Θα υπάρχει χώρος φύλαξης των πραγμάτων στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Παναγίτσα. Η εκκίνηση των αγώνων θα δοθεί μπροστά από την είσοδο της εκκλησίας. 

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και οι διαδρομές  είναι πιστοποιημένες. 


Ρεκόρ με 1.400 συμμετοχές. Έκλεισαν οι εγγραφές, οδηγίες για την κράτηση των  ακτοπλοϊκών εισιτηρίων:
 

Σημειώνοντας ρεκόρ, έκλεισαν οι εγγραφές συμμετοχής για τον αγώνα και όσοι δηλωθήκανε θα πρέπει έως Τετάρτη 24 Ιανουαρίου να κάνουν κράτηση των ακτοπλοϊκών εισιτήριων τους, αν θέλουν να επωφεληθούν την έκπτωση του 50% για έναν αθλητή και έναν συνοδό, είτε παίρνοντας τηλέφωνο στο 210-4101555 είτε στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


 Ο δήμος Αίγινας προμηθεύτηκε μία νέα, μεγάλη αψίδα για τον αγώνα:

 "Ο δήμος αγόρασε μία πολύ όμορφη αψίδα, το είχε πει αυτό ο δήμαρχος στον προηγούμενο αγώνα, το έκανε πράξη φέτος. Αυτή η αψίδα θα χρησιμοποιείται και σε άλλα event, είναι του δήμου και θα έχουμε μία πιο ωραία παρουσία σαν στήσιμο από άλλες χρονιές", είπε ο Βασίλης Ζαμπέλης.


Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος
, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τη διοργάνωση και να χειροκροτήσει τους αθλητές, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, η διοίκηση του δήμου και η αντιδημαρχία αθλητισμού στηρίζουν τέτοιες δράσεις. Ευχαρίστησε τους εθελοντές και όσους βοηθούν τον αγώνα, έχοντας θεσμικό ρόλο και με οποιαδήποτε άλλο τρόπο. Επίσης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά οι μαθητές του νησιού, που θα τρέξουν με το σχολείο τους δεν θα πληρώσουν συμμετοχή.

Ο δήμος Αίγινας έχει προγραμματίσει για το τριήμερο 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2024 σειρά εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα aeginarun.gr.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png