Για δολιοφθορά του υποθαλάσσιου αγωγού έκανε λόγο ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης στο ΠΕ.ΣΥ. Αττικής. Τι δήλωσε στο Aegina Portal.

dimitris-katsikaris.JPG
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Δημήτρης Κατσικάρης, πρώην Αντιπεριφεριάχης Νήσων, μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, για τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε σχέση με την βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, η οποία χαρακτηρίστηκε ως δολιοφθορά τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Δημήτρη Κατσικάρη.




Τις δηλώσεις του κ. Χαρδαλία, κατά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη του ΠΕΣΥ Αττικής,  μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε εδώ.

 

Ο κ. Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε στο Aegina Portal:

 "Εμείς πρώτοι με τον Γιάννη Σγουρό, μόλις έγινε αυτή η δολιοφθορά, καταρχάς είπαμε ότι είναι δολιοφθορά, που δεν το έχει πει κανείς, ξέρετε ότι είναι στα 850 μέτρα από την ακτή στο Πέρανι, 48 μέτρα βάθος, εμείς το είπαμε πρώτοι. Κι αυτό επίσημα το είπαμε.

Χθες στον Ασπρόπυργο, επειδή η Περιφερειακή Αρχή δεν είχε μιλήσει αυτές τις μέρες καθόλου, προφανώς έψαχνε και αυτή το θέμα. Ο κύριος Περιφερειάρχης με βάση τη δική μας ανακοίνωση - είπε ότι εμείς στο είπαμε φυσικά - ακριβώς επιβεβαίωσε αυτά που γράφαμε στην ανακοίνωσή μας με τον Γιάννη Σγουρό, ότι είναι στα 830 μέτρα από το Πέρανι από την ακτή, στα  48 μέτρα βάθος. 


Υπάρχει ένας κρατήρας, ουσιαστικά πρόκειται για μία δολιοφθορά -  είπε και αυτός τη λέξη αυτή - εμείς το ξέραμε αυτό και έχει γίνει προφανώς, υπάρχει ας  πούμε ένας κρατήρας εκεί. Κάτω από το σημείο αυτό, έχουν φύγει όλα και θα γίνει προσπάθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα, από όσο ανέφερε, να αποκατασταθεί αυτή η βλάβη, για να υπάρξει και να επανέλθει η λειτουργία του αγωγού για να έχει νερό η Αίγινα.  

Δεν ειπώθηκε χρονικό όριο, πότε θα αποκατασταθεί, είναι στα 48 μέτρα, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες και επίσης ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πάει στη εισαγγελία να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την τέταρτη ουσιαστικά δολιοφθορά που έχει γίνει στον αγωγό". 

Ο κ. Κατσικάρης αναφέρθηκε ακόμη στο ζήτημα της ασφάλειας και της διαχείρισης του υποθαλάσσιου αγωγού, στο Δήμο Αίγινας κύριο του έργου, και σε όσα καλείται να διαδραματίσει σε αυτό το πλαίσιο, καθώς και για άλλα παρεμφερή με τον υποθαλάσσιο αγωγό θέματα.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png