Η πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.

1706991080178-pita-omadas.jpg
Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας.


Η εκδήλωση είχε περισσότερο τον χαρακτήρα της συνάντησης, ώστε να επικαιροποιηθεί μ' αυτόν τον τρόπο, το ενδιαφέρον για θέματα που έχουν αναδειχθεί ήδη και να ξεκινήσει μία πρώτη συζήτηση γύρω από αυτά.  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που προλόγισε ο κ. Γιώργος Μπήτρος, πρόεδρος της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας, μοιράστηκε στο κοινό ένα ημερολόγιο δραστηριοτήτων, όπου παρουσιάζονται όλες οι δράσεις, που έχει πραγματοποιήσει από το 2021 μέχρι σήμερα. Ένας κατάλογος μεγάλος και εύστοχος ως προς την επιλογή των θεμάτων, που ανέδειξε η ομάδα. Το έργο της είναι πραγματικά ωφέλιμο και ήδη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό σημαντικά μνημεία, που βρίσκονταν στην αφάνεια. 

1706991080178-pita-omadas-6.jpg


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ενδιαφέροντα θέματα. Ο κ. Γιώργος Μπήτρος εστίασε, ειδικά, στο ζήτημα της διάσωσης των μνημείων της Παλαιάς Χώρας. Ο κ. Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας, παρουσίασε το κτηριακό ζήτημα του Εϋνάρδειου και μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις σ' αυτό. Σχετικές τοποθετήσεις, έκαναν με σύντομες ομιλίες, για την ανάδειξη θεμάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αίγινας, ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος και ο πρόεδρος του Συλλόγου "Οι φίλοι της Αίγινας" κ. Παναγιώτης Αγραπίδης. 

1706991080178-pita-omadas-4.jpg


Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Μαρίνος, η δημοτική σύμβουλος κ. Σίλα Αλεξίου, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Κουκούλη, η πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού, μέλη και φίλοι της Ομάδας Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αίγινας. Την πίτα ευλόγησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αίγινας π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης και ο π. Στυλιανός Κουτσούκος. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png