Διανεμήθηκαν από τον Δήμο Αίγινας οι πρώτες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών, στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

perifereia-paradosi-nerou.jpg
Από τον χώρο της κτηριακής δομής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας, στην περιοχή της Όμορφης Εκκλησίας, διανεμήθηκαν σήμερα το πρωί οι πρώτες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών, στους ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διανομές από τις κοινωνικές δομές του Δήμου, αλλά και στα σχολεία. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Πρόκειται για το εμφιαλωμένο νερό, το οποίο απέστειλε στην Αίγινα η Περιφέρεια Αττικής. Η Περιφερειακή Επιτροπή συζήτησε το θέμα της έγκρισης σκοπιμότητας και εξειδίκευση πίστωσης συνολικού ποσού 24.800 ευρώ, για την προμήθεια πόσιμου νερού, που θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης της Αίγινας, στις 6 Φεβρουαρίου 2024. 

Η Επιτροπή που αποφάσισε ομόφωνα, έλαβε υπόψιν της, μεταξύ άλλων, "την κατεπείγουσα ανάγκη εφοδιασμού των κατοίκων του νησιού και ιδιαιτέρως των ευάλωτων ομάδων με πόσιμο νερό, για ευνόητους λόγους υγείας και υγιεινής". Το θέμα συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Το τακτικό μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Γεράκη Αικατερίνη υπερψήφισε την απόφαση με την εξής παρατήρηση: "Δεν είμαστε αντίθετοι, αλλά πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη, να υπάρξει μέριμνα για να μην υπάρξει άλλο περιστατικό δολιοφθοράς. Προτείνουμε να γίνει εφοδιασμός του νησιού σε πόσιμο νερό με τις υδροφόρες του Πολεμικού Ναυτικού για να μην κάνουμε άλλο ένα δώρο στους ιδιώτες".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, παραδόθηκαν 9.000 μπουκάλια του 1,5lt εμφιαλωμένου νερού για τις ανάγκες των πιο ευάλωτων κατοίκων του νησιού. Τα δύο φορτηγά συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Γιάννης Βουτσινάς.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png